Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Trump ütles kaaluka sõna selleks, et USA abi Ukrainale esindajatekoja läbis

-
24.04.2024
Donald Trump
© Scanpix

Liberaalide poolt paljukirutud Donald Trump mängis olulist rolli USA poolt Ukrainale suure abipaketi kinnitamisel ja seda on sunnitud peavool ka tunnistama. Eile ütles ka rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juht Indrek Kannik ETV „Esimeses stuudios“, et „tõenäoliselt oli vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi sõna kaalukas selleks, et Ukraina abipakett saaks USA esindajatekojas lõpuks heakskiidu“.

Seni on üritatud näidata Trumpi kui Ukraina vaenlast, Vene sõpra, NATO hävitajat ja mida kõike veel.

„Peame ütlema, et ükskõik, mida Trumpist ei arvata, siiski tõenäoliselt oli tema sõna üsna kaalukas, et see pakett läbi läheks. Selle hetkeni, kuni esindajatekoja vabariiklasest spiiker Mike Johnson kohtus Trumpiga tema Florida kodus, ei olnud kindlaid garantiisid, et see asi läbi läheks. Sealt edasi võttis Johnson üsna kindla positsiooni ja asi sai tehtud. Ja Trump ei ole seda otsust siiani ka kuskil kritiseerinud,” rääkis Kannik.

Kriitikute hinnangul annab USA Ukrainale abi täpselt nii palju, et nad sõda ei kaotaks, aga mitte nii palju, et nad võidaks.

“Kahjuks arvan, et selles mõttelaadis on tubli annus loogikat. USA president Joe Biden ja tema administratsioon on olnud äärmiselt ettevaatlik Ukraina toetamisel,“ lausus Kannik veel.

Ka Delfi kirjutas, et „USA vaekaussi aitasid Ukraina toetuse kasuks kallutada evangeelsed pastorid ja Euroopa parempopulistid“.

USA senat kiitis teisipäeva hilisõhtul heaks 61 miljardi dollari suuruse abipaketi Ukrainale; uued relvatarned peaks jõudma sõjapiirkonda kiiresti.