Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: patriarh Kirilli ukaas: Navalnõi mälestusteenistust pidanud preester ei tohi enam teenida ega kanda risti ja rjassat

-
24.04.2024

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill karistas karmilt Aleksei Navalnõi haual neljakümnendal päeval mälestusteenistust pidanud preestrit Dimitri Safronovit, keelates tal kolmeks aastaks kirikliku teenimise.

Isa Safronov ei tohi enam kanda preestri risti ja rjassat. Ta on pagendatud oma Moskvas Lõššikovi mäel asuvast Püha Jumalaema katedraalist Pimeni Suure kirikusse Nõvõje Vorotniki rajoonis, et täita seal psalmiesitaja rolli ja täita talle kirikujuhi poolt pandavaid teisi ülesandeid.

Kolme aasta pärast kirikliku karistuse (епитимья) aja lõppemisel otsustatakse tema käitumise ja ülemuste ettekannete põhjal, kas ta saab veel kunagi täita vaimuliku ülesandeid.

Kirilli ukaas

Safronov oli nende preestrite hulgas, kes kutsusid avalikult üles Venemaa võime anda Aleksei Navalnõi keha välja tema emale, mida tehti alles üheksandal päeval pärast poja mõrvamist vanglas.

Safronov loobus ka kõigi Moskva patriarhaadi alluvuses kirikutele kohustusliku sõda õhutava „Püha Venemaa võidu palve“ lugemisest, mida kõik kogudused peavad esitama alates 2022. aasta septembrist.

Paistab, et Eesti tõesti ei saa endale lubada, et osa meie riigi elanikest jääb „püha sõja“ väljakuulutaja kamandada, utsitada ja karistada.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Venemaal arreteeritakse katoliku kiriku preestreid „natsismi rehabiliteerimise“ eest