Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

URMAS REITELMANN: täna Tallinnas toimuv meenutab riigi totaalset allakäiku

-
24.04.2024
© Ivan Makarov

IRLi sisuturundusleht Postimees avaldas päeval uudise “EKRE tahab vastset Tallinna abilinnapead umbusaldada“.

Nüüd õhtul seda uudisvoost enam ei leia, küll aga veel otsingust ja suure ajakuluga. Põhjus, miks BSH-i ja muid olulisi sõnumeid leiab uudisvoogudest üsna kergelt on lihtne: peatoimetaja suunised ehk omaniku soov on upitada IRLi ja võimalusel maha teha või vähemalt vaikida kõigest, mis puudutab konservatiive.

Täna Tallinnas toimuv meenutab üks-ühelt riigi totaalset kollapsit ja allakäiku. Valimispettusega võimu haaranud liberaalne klikk ei oska võimu teostada. Kõik, mis ette võetakse liigub raketikiirusel rektumi suunas. Volikogus etendati hääletusteatrit kõiki reegleid eirates ja lõpuks õnnestus lilla-puna-roheistel saada võim. Võim omavalitsuses eeldab aga juhtimiskogemusi, pädevust ja tegutsemist. Kogu pläma euroopalikust linnajuhtimisest ja avatusest ei aita, kui on tarvis kasutada tervet mõstust kõige lihtsamate olukordade lahendamisel. Ei ole vaja teha muud, kui vaadata ilmateadet. Sünoptikud kuulutasid häda tulekut ette päevi.

“Linnastrateegi” uhke ametinimetuse endale omistanud seltsimees Pere ilmselgelt nii tühiste murede peale oma väärtuslikku aega ei kuluta. Samuti ei tule igapäevaselt mingi juurviljakäru pedaale sõtkuv tegelane selle peale, mis sünnib linnas lumeuputusega, mil enamus autodel on all juba suverehvid. Ja isegi kui need ja mõned muudki tõsisjad peaksid meenuma on vahepeal jõutud vallandada ametnik, kelle sahtlis oli sahameeste kontori telefoninumber.

Elu näitab, et tähtis ei ole mitte lämiseda visioonidest ja strateegiatest, tähtis on vastu võtta kiired taktikalised otsused. Omavalitsused on ühemõtteliselt teenindusettevõtted. Kui eraettevõtluses teenindaja hakkama ei saa, maandub ettevõtte juht saapajäljega alakehal. Sama reegel kehtib kommunaalmajanduses. Kes on jobu, leiab end tööturult!

Järgmisel häbilinnapeal tasub end juba valmis seada.

Eestil on endiselt lootust