Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eurobürokraatiat kritiseeriv Riho Terras “unustab”, et Euroopa Rahvapartei koos Ursula von der Leyeniga suunavadki liidu arenguid

-
25.04.2024
Euroopa Rahvapartei käes on Euroopa Komisjoni presidendi koht, millel istub Ursula von der Leyen.

Eesti poliitikamaastikul on väga levinud komme rääkida oma suurtest plaanidest probleemide lahendamisel, vaikides sellest, et need probleemid on kas enda tekitatud või on rääkijal olnud suurepärased võimalused neid lahendada juba varem.

BNS kirjutab pealkirja “Terras: Euroopa Parlament suurendas taaskord bürokraatia hulka” all järgmist: “Europarlamendi saadik Riho Terras kritiseerib kolmapäeval Euroopa Parlamendis vastu võetud ettevõtete kestlikkusalase hoolsuskohustuse direktiivi ja pakendimäärust, mis poliitiku hinnangul suurendavad ettevõtete halduskoormust ja aruandluskohustust.”

Asi, mida Terras ei räägi, on see, et “Euroopa Rahvapartei fraktsioon (lühend EPP) on Euroopa Parlamendi suurim saadikurühm. 2020. aasta mais on selles 187 liiget (26,6% kõigist parlamendiliikmetest).” (Vikipeedia). Sinna kuulub ka Isamaa saadik Riho Terras.

Kõige suuremal parlamendifraktsioonil peaksid olema kõige suuremad võimalused midagi muuta, seega on bürokraatia tekkes ja vohamises suur osa ka Euroopa Rahvaparteil, kes pole paraku seni bürokraatiat ohjanud. Seda enam, et ka Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen on EPP liige.

EKRE eurosaadik Jaak Madison on kirjeldanud seda, kuidas enne valimisi on peaaegu kõik fraktsioonid, kes oma tegevuses on toetanud rohepööret, massimigratsiooni, föderaliseerumist ja muud taolist, hakanud sellest tegevusest distantseeruma – valijate toetus neile arengutele on kõvasti vähenenud ja seetõttu üritavad Saulustest Paulusteks saanud fraktsioonid häälte nimel pakkuda konservatiivide platvormidesse raiutud lahendusi probleemidele välja enda omade pähe, et võimu säilitades endise poliitika juurde naasta.

Isamaa on Eestis olnud nii Jüri Ratase kui Kaja Kallase valitsustes, seega osaline paljude tänaste probleemide tekkes, kuid lahendusi pakutakse näoga, nagu poleks neil liberaalide tegudega mingit seost.

Uued Uudised