Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: “Iga riik peab saama oma asju otsustada ise”

-
25.04.2024
Martin Helme

Meie erakond on ainus erakond Eestis, mis ei vaata Brüsseli kui ülemuste poole, vaid saab aru, et Eesti eest tuleb võidelda ka euroliidus. Ei mingit lömitavat või pugejalikku lipitsemist euroametnikega, vaid Eesti ja eestlaste huvide eest jalgade trampimine – see on see, mida vaja on.

Meie põhisõnumid valimistel on tegelikult samad, mis on meie eurodebatti pikalt saatnud. Eesti suveräänsus ei ole sõnakõlks, vaid midagi, mille sisse mahub meie valijate õigus ise otsustada kas: tahame massiimmigratsiooni või mitte; kas lepime roheterroriga, mis maksustab meilt käest ära autod ja muudab elektri nii kalliks, et soe tuba ja pesu pesemine on võimatud; kas me seisame jätkuvalt vaba ühiskonna eest või lepime Brüsselist ette kirjutatud tsensuuriga ehk keelustame nn vihakõne, st kõne, mis ajab vihale võimulolijad.

Meie sõnum neil valimistel on selge: iga riik peab saama oma asju otsustada ise. Kui ühiselt otsustamine ei ole võimalik, siis ei tule kaotada ära veto, vaid tuleb jätta poliitika tegemine liikmesriikide enda kätte. Oleme juba ületanud kriitilise piiri, kust maalt Brüssel on enda kätte kaaperdanud võimu, mida talle ei ole ette nähtud ei aluslepingutes ega ka mitte demokraatlikel valimistel loovutatud. Otsustusõigust tuleb Brüsselist liikmesriikidesse ehk Eestisse tagasi võtta ja selle eest tuleb võidelda nii Eestis kui kogu Euroopas laiemalt.

Tänane euroliidu juhtkond on läbi kukkunud kõiges, mida nad on ette võtnud ja tuleb valimiste järel lahti lasta. Komisjon on läbi kukkunud immigratsiooni teemal, majanduse teemal, rohepöörde teemal, demokraatia teemal, Euroopa inimeste turvalisuse teemal, loomulikult ka koroonavaktsiinide teemal. Ursula von der Layen ei tohi mingil juhul jätkata oma senisel ametil. Kui rahvuslikud ja konservatiivsed jõud saavad piisavalt kohti – ja seekord nad saavad! – siis õnnestub see Kaja Kallasega äravahetamiseni sarnane läbikukkumine vallandada. Ka eesti valija saab siin abiks olla!

 

Martin Helme, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees, erakonna esinumber Euroopa Parlamendi valimistel