Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rakvere linnapead umbusaldav opositsioon hanitas koalitsiooni

-
25.04.2024
Esiplaanil EKRE esimees Martin Helme ning Rakvere linnavolikokku kuuluvad rahvuskonservatiivid Marti Kuusik, Aarne Mäe ja Anti Poolamets

Kolmapäeval oli kavas Rakvere linnavolikogu istung, kus esimese päevakorrapunktina pidanuks arutatama linnapea Triin Vareku umbusaldamist, kuid istung jäi ära, sest päevakorda ei kinnitatud.

Olukord oli selline, et Isamaa liikmetest (neli neist endised keskerakondlased) koosnevast 12-liikmelisest koalitsioonist oli kohal vaid 7 volinikku, seevastu opositsiooni poolt olid kohal kõik 9, nende hulgas ka 4 EKRE saadikut.

Kui volikogu esimees Mihkel Juhkami pani hääletusele päevakorra kinnitamise, sai see seitse poolt- ja üheksa vastuhäält, mis tähendas, et istung jääb ära.

See tuli koalitsioonile üllatusena, sest arvati, et küll ka opositsioon päevakorra kinnitab. Aga siin oli varuks teine plaan.

Päevakorra kinnitamiseks olnuks vaja lihthäälte enamust ehk kümmet häält.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et päevakorra mittekinnitamise tõttu on ka varem istungeid ära jäänud, kuid tegemist on siiski üsna harukordse juhtumiga.

“Distsipliini küsimus,” lausus opositsiooni kuuluv EKRE saadik Anti Poolamets muigamisi “Kord peab majas olema ja koalitsioon peab kohal käima. Nende mure, et neid piisavalt polnud.”

Koalitsioonil on sageli kombeks, et umbusaldushääletuselt lihtsalt puudutakse, kuid Rakveres lõigati sellega näppu.

Nüüd on opositsioonil aega, et vastasleerist linnavalitsuse umbusaldamiseks veel mõni lisahääl saada.