Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

The Telegraph: islamistid ja “virgunud” vasakpoolsed ühinevad Lääne demokraatia hävitamiseks

-
25.04.2024
Nagu loosungitest näeb, on Palestiina toetuseks ühinenud erinevad liikumised.
© Scanpix

Islamiäärmuslased ja virgunud vasakpoolsed on asunud tegutsema ühisel rindel, eesmärgiga hävitada Lääne demokraatia. Nii kirjutab oma arvamusloos The Telegraphile David Frost, Ühendkuningriigi endine minister ja Brexiti läbirääkija. Ta hoiatab uue poliitilise jõu eest, milleks ei ole mitte hirmsasti kardetud parempopulism, vaid sellele vastupidine liikumine, mille nimetamine õige nimega on esimene samm selle võitmiseks.

Frost mainib, et möödunud nädalal Brüsselis toimunud konservatiivide konverentsi NatCon lõpetamispüüdluse põhjuseks oli paljude arvates Euroopa Liidu globalistide võitlus teisitimõtlejate vastu. EL-i institutsioonides ei armastata sõnavabadust just kuigi palavalt, ent Belgia peaminister mõistis toimunu siiski hukka ja Belgia kohus andis loa ürituse jätkamiseks. Frosti arvates tuli surve ürituse sulgemiseks mujalt.

Brüsseli linnaosameer Emir Kir õigustas konverentsi sulgemise otsust kulunud loosungitega: väidetav oht rahvuslaste ja konservatiivide poolt, kes on vastu homoabieludele ja abordile. Aga Kir ise ei ole tegelikult kuigi woke, pigem lihtsalt üks karjääripoliitik, kes püsib võimul migrantide häältega.

Frost juhib tähelepanu, et sarnaseid vasakäärmustlaste, islamiäärmuslaste ja nn virgunute ühistegevusi on viimasel ajal ette tulnud Londonis ja teistes Lääne suurlinnades, nimelt Iisraeli vastastel meeleavaldustel. Esiteks kogunevad sinna kokku veendunud moslemid, teiseks vanakooli vasakpoolsed – kommunistid, sotsialismi toetav töölisklass. Ning kolmandaks moodsad woke-ideoloogia pooldajad, LGBT õigust eest seisvad aktivistid, identiteedipoliitika jüngrid, ehkki paradoksaalsel moel ei tervitataks LGBT aktiviste Gazas just kuigi palavalt. Frosti arvates on just nimetatud kolme ideoloogia segu põhjus, miks väga paljud inimesed on hakanud selliste meeleavalduste pärast tõsiselt muret tundma. Nad tajuvad, et Suurbritannia, aga ka teiste Lääne demokraatiate poliitikas on toimumas midagi tõeliselt kurjakuulutavat.

Vasak- ja islamiäärmuslased on õppinud tegema koostööd ja nad saavad seda teha, sest nad jagavad teatud ühiseid arusaamu ühiskonnakorraldusest. Nende kõigi meelest peab ühiskond tuginema grupiõigustel, mis tähendab, et igaüks näeb oma õigusi rühma staatusest lähtuvalt, olgu selleks siis rass, religioon, seksuaalne identiteet, majanduslik staatus vms. Nende arvates ei ole ühiskonna toimimisaluseks mitte üksikindiviidide produktiivne koostöö, vaid konflikt erinevate gruppide vahel tippu pääsemise nimel –  võitlus, kus ei ole ruumi sallivusele ega vabale arvamusele. Igaüks neist otsib endale n-ö vaenlase, rõhuja. Mõne jaoks on see valge edukas mees, mõne jaoks kristlus, mõne jaoks kapitalism ja mõne jaoks juudid. Seetõttu ongi Iisraeli, kui vaba turumajanduse ja eduka lääneriigi kritiseerimine eelpool nimetatud gruppe nii sobivalt ühendanud. Kuid nende tegevus ei ole suunatud mitte ainult Iisraeli vastu, vaid meie kõigi vastu.

Frost leiab, et esimeseks sammuks võitluses selle põhimõtteliselt läänevastase kommunistliku liikumise vastu on selle olemasolu tunnistamine. Teiseks tuleb jõuliselt kaitsta seadusi hirmutamise ja ahistamise eest ning hoida sõnavabadust. Kolmandaks tuleb tühistada nn võrdõiguslikkuse seadused, kaotada igasugune võimalus värvata või edutada inimesi mingite grupitunnuste alusel, samuti tuleb keelduda katsetest kirjutada ümber ajalugu, muuta nimesid, hävitada kultuurimälestisi. Neljas samm on visata Briti Konservatiivsest Parteist välja kõik, kes nende punktidega ei nõustu.

Viiendaks esitab Frost Briti Leiboristliku Parteiga seotud küsimuse. Kas kavatsevad peavoolu sotsid jätkata kommunismi ja sektantluse toetamist, ja irvitamist, nagu NatConi konverentsi lõpetamiskatsest kuuldes? Või suudavad nad mõista, millega meil on tegelikult tegu: väga põhimõttekindla läänevastase, traditsioonide vastase, tsivilisatsioonivastase jõuga, mis töötab vastu ka leiboristide eesmärkidele.

Allikas: The Telegraph