Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võimalikuks Vene sekkumiseks eurovalimistesse Eestis on eeldused olemas

-
25.04.2024
Kremli Mordor vaatab ka Eesti poole. Pilt on illustratiivne.
© UU

Enne eurovalimisi on esiplaanile tõusnud hoiatused Venemaa sekkumise eest ning muuhulgas kutsutakse üles ka jälgima rahastusskeeme.

BNS vahendab: “Euroopa Parlament kutsub ELi ja liikmesriike üles Venemaa sekkumisele kiiresti ja otsusekindlalt reageerima. Kreml üritab järjepidevalt sekkuda Euroopa demokraatlikkesse protsessidesse, mistõttu võttis Euroopa Parlament neljapäeval vastu resolutsiooni, milles mõistab sellise tegevuse karmilt hukka ja märgib, et selline taktika ei tohi jääda vastuseta. Seejuures tuleks eeskuju võtta Tšehhi valitsuselt, kes kehtestas sanktsioonid venemeelsele Ukraina oligarhile Viktor Medvedtšukile ja tema mõttekaaslasele Artjom Martševskile.”

Selle taustal on paslik üle korrata, et Eestis on kaks erakonda, Eesti 200 ja SDE, saanud annetusi transiidiärimees Oleg Ossinovskilt, kes on omakorda Ukraina sõja päevil teinud koostööd Kremli toetava Vene oligarhi Ališer Usmanoviga.

ERR vahendas jaanuaris: “Ettevõtja Oleg Ossinovski on vormistanud Ukraina sõja ajal oma Venemaa raudteeärid tõenäolise lähisugulase Veronika Ossinovskaja nimele, kes toimetas seejärel Venemaalt välja tohutus koguses sealse oligarhi Ališer Usmanovi ettevõtete rauda ja rauamaaki, kirjutab Eesti Ekspress.

Pärast täiemahulise sõja algust Ukrainas on Venemaalt kõige rohkem kaupu välja vedanud Eesti ettevõte vähetuntud logistikafirma Vero Logistics OÜ, märgib ajaleht pikemas uurimuses. Ettevõte on üle idapiiri toimetanud 777 miljoni euro väärtuses rauda ja rauamaaki, millest lõviosa on toodud Euroopa Liitu.”

Ärimees Oleg Ossinovski poeg Jevgeni Ossinovski, Eesti sotside üks liidreid, on nüüd Tallinna linnapea. Üks sotsidest, Raimond Kaljulaid, sai eelmiste Euroopa Parlamendi valimiste kampaaniaks raha Vene krüptoärimeestelt Sergei Potapenkolt ja Ivan Turõginilt, kelle Tallinna ringkonnakohus otsustas nüüd USA-le välja anda.

Vene mõjusidemed Eestis on seega juba pikka aega eksisteerinud ja pole selge, kui sügavad need on, kuid ebaeetilised on need siinsete poliitikute jaoks kindlasti.

Kindlasti on võimalik ka Venemaa sekkumine e-valimistesse, milleks Kremlil võib olla suur võimekus, sest ka nemad kasutavad neid. Tohutu turvaaukude esinemine Eesti küberruumis viimasel ajal teeb e-valimised eriti ohtlikuks ja sekkumise tõenäoliseks.

Uued Uudised