Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sotsid teevad oma hallist hiirekesest järjekordse Hunt Kriimsilma

-
26.04.2024
Temast tahetakse teha Hunt Kriimsilma, kes on hea kõiges. Piret Hartman seda kindlasti õigustada ei suuda
© Uued Uudised

Eesti poliitikas on terve seltskond poliitikuid, keda on pandud igasugustele ministrikohale, justkui “talente”, kes kõlbavad igale poole. Tegelikult jäävad nad igal pool paremal juhul keskpärasteks, sest inimesed ei saa olla head eranditult kõiges.

Kui tavaliselt on “Hunt Kriimsilma kümme ametit” levinud Reformierakonnas, siis nüüd kasvatavad ka sotsid mitmekülgseid hunte. Nii kirjutab BNS: “President Alar Karis kohtus reedel Kadriorus peaminister Kaja Kallasega, kes tegi riigipeale ettepaneku nimetada uueks regionaalministriks Piret Hartmani. Riigikogu ees annab Piret Hartman ametivande järgmisel nädalal.

Karis vabastas peaministri ettepanekul regionaalminister Madis Kallase ametist 16. aprillil. Samal päeval otsustas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus regionaalministri kandidaadiks esitada endise kultuuriministri ja SDE liikme Piret Hartmani.”

Piret Hartman on inimene, kelle tööst kultuuriministrina ei meenu ka poliitikahuvilisele tegelikult mitte midagi. Kui, siis tuleb meelde skandaal Ruuben Kaalepi määramise ümber Integratsiooni sihtasutusse, kui minister ei soostunud juudikogukonna nõudmise peale rahvuslast sinna määramast.

Üldiselt aga peeti Hartmani “kultuurimarksismiministriks”, kui ta tõestas Riigikogu kõnetoolist, et eesti keele ja kultuuri hoidmise asemel on tema põhirõhk pandud võõraste sisseveole ja nende “lõimimisele”, mis ministri nägemuses tähendab pigem eestlaste integreerimist võõraste hulka.

Eesti regionaalpoliitika on täiesti hukas, mida tõestab muuhulgas maakoolide massiline sulgemine – see on väga karm valdkond, kus ei saanud hakkama Madis Kallas, veel vähem saab hakkama keskpärane ja silmapaistmatu Hartman. Või siiski – ta saab hakkama, sest regionaalpoliitikat polegi valitsusel olemas ja olematu asjaga saab hakkama ka “hall hiireke”.

Midagi head Eesti ammugi kriisi jõudnud regionaalpoliitikas igal juhul ette pole näha.

Uued Uudised