Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Kaja Kallas peab Võru inimesi kurjadeks, Jaak Madison ausateks ja otsekohesteks

-
27.04.2024
Peaminister peab selliseid inimesi kurjadeks…
© Andres Treial, Facebook

Kahtlemata on istuval peaministril, kes on riigi valitsemisega hätta jäänud, raskem rahva ees olla kui opositsioonipoliitikul, kuid kui läbisaamine on kardinaalselt erinev, siis on asi ka isiksustes.

Delfi kirjutab: “Kaja Kallas Võru rahvakohtumistest: seal on väga raske publik. Karjuvad ega lase vastata.” Ehk nagu ta on veel öelnud:” Olete saanud minu peal end välja elada ja loodan, et teil kõigil on parem olla.”

Euroopa Parlamendi saadik Jaak Madison arvab teistpidi: “Kaja Kallas kurdab, et Võrus on raske publik, kes ei lase vastata. Mõned nädalad tagasi käisin ka Võrumaal, kohtumas rohkema kui poolesaja kohaliku inimesega (ehk enamaga, kui oli Kallasega kohtumisel) Vastseliinas, ning minu meelest väga asjalik publik – ausad, otsekohesed ja südamega.”

Kumba uskuda? Kui vaadata Riigikogu infotundi, mis on saanud nime “peaministri nähvamistund”, siis kogu Eesti saab igal kolmapäeval vaadata, milline on  Kaja Kallase suhtlemisstiil – see on ründav, vastu süüdistav, isiklike solvanguteni laskuv, ja mis kõige tähtsam, peaminister ei võta kunagi vastutust ega tunnista kunagi, et miski on ka tema süül viltu läinud.

Sedavõrd enesekeskne inimene kutsub esile vihase vastureageeringu, eriti kui kõne all on inimeste kodude ja Kagu-Eesti ühe suurima linna Võru võimalik saatus, kui sõja puhkedes Nursipalu löögi alla jääb. Võib-olla tasuks peaministril süveneda vanasõna” Kuidas koer külale, nii küla koerale” sisusse?

Jaak Madisoni suhtlemisoskust oli näha Riigikogu avatud uste päeval, kus ta pidi andma vastust selle kohta, mida ta on Euroopa Parlamendis Eesti heaks teinud.

Võru rahvas aga on tavaline Eestimaa kogukond nii heas kui halvas. Peaministreid seevastu on olnud igasuguseid, neid, kellega rahvas on rohkem ja neid, kellega ta on vähem rahul. See, kes laob kriisi ajal rahvale maksukoormat veelgi juurde, peab arvestama sellega, et tal võidakse vestluses piltlikult nööpi senikaua keerutada, kuni see eest ära tuleb.

Uued Uudised