Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Pärast Briti valitsuse Rwanda-plaani käimalükkamist hakkasid migrandid Iirimaale valguma

-
28.04.2024
Kui Suurbritannia hakkab ebaseaduslikke migrante Rwandasse välja saatma, pööravad ilmselt needki Prantsusmaal Calaisis inimkaubitsejaid ootavad illegaalid otsa ümber.
© Scanpix

Suurbritannia on juba pikka aega hädas Kolmanda maailma migrantide illegaalse paadirändega Prantsusmaalt üle La Manche`i väina Briti saartele ja tundub, et üks vastumeede hakkas tööle.

Asüülitaotlejate suurenenud liikumine Ühendkuningriigist Iirimaale tõendab, et plaan põgenikke Rwandasse saata on toimiv heidutus, väitis laupäeval peaminister Rishi Sunak.

Iiri justiitsminister Helen McEntee ütles sel nädalal parlamendi komiteele, et tema hinnangul on 80 protsenti riigis asüüli taotlevatest isikutest saabunud üle maismaapiiri Põhja-Iirimaalt.

Sunak ütles Sky Newsile, et see on märk vastuolulise Rwanda-plaani juba avalduvast toimest heidutusena.

“Ebaseaduslik ränne on üleilmne väljakutse, mistõttu võite näha, kuidas mitmed riigid räägivad partnerlustest kolmandate riikidega,” ütles Sunak ringhäälingule.

“Aga mida see veel näitab, ma arvan, on see, et heidutusel on juba mõju, sest inimesed on mures siia tulemise pärast,” lisas ta.

“Kui inimesed tulevad meie riiki ebaseaduslikult, kuid teavad, et nad ei saa siia jääda, on palju ebatõenäolisem, et nad siia tulevad, ja seetõttu ongi Rwanda-plaan nii oluline.”

Põgenike Rwandasse saatmise eelnõu sai esmaspäeval pärast hilisõhtuni kestnud vaidlusi parlamendi mõlema koja heakskiidu.

Immigratsioon on tõenäoliselt üks keskseid küsimusi tänavustel Briti üldvalimistel, kus Sunaki toorid on leiboristidest arvamusküsitluste järgi kaugele maha jäänud. (AFP-BNS)

Ega Iirimaalgi pole migrantidel head elu loota. Sealne valitsus soodustas pikka aega sisserännet, sest rasketel aastatel massiliselt emigreerunud iirlastel on rändeteema südamelähedane, kuid pärast seda, kui alžeerlasest migrant pussitas Dublinis paljusid inimesi, sealhulgas lapsi, on nende meelsus järsult muutunud ja juba protesteeritakse riigi migratsioonipoliitika vastu. Lisaks on riigis sisserände tõttu tohutu elamispinna puudus.