Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Elekter võib peagi kullaga ühte hinda jõuda: elektriarvele tuleb üks rida juurde, tarbija hakkab maksma reservvõimsuse tasu

-
28.04.2024
Elektrihinnale keevitatakse veel otsa.
© UU

Eesti üks tarbijate poolt vihatumaid firmasid on ilmselt Eesti Energia, kes tõstab pidevalt igasuguseid tasusid ja raporteerib alatasa suurtest kasumistest, aga on esimese tujuka ilmaga kohe põlvili, jättes vahel terved maakonnad ilma vooluta.

Ilmselt halveneb Eesti Energia maine veelgi, sest Õhtuleht teatab: “VEEL ÜKS HINNATÕUS! Elektriarvele tuleb üks rida juurde.”

Ehk siis: “Kõik elektritarbijad hakkavad mõne aasta pärast kinni maksma reservvõimsuse tasu, mis tõenäoliselt kulub Eesti Energia Narva jaamade pidamiseks.

Plaan on maksta elektritootjatele, et nad hoiaksid teatud hulga tootmisvõimsusi tagavaraks, mida kasutusele võtta näiteks siis, kui tekib katkestus välisühendustes ja kohapeal toodetavast elektrist jääb väheks.”

Kui riik kägistab üha uute maksudega, siis miks mitte ka riigifirma, mis kandib samuti raha rahva taskutest mõnuga välja.

Omaaegne EKRE rahandusminister Martin Helme hoidis Ida-Virumaal alles hädavajalikud tootmisvõimsused, aga hinnale juurde küll ei keevitanud.

Uued Uudised