Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

MEEDIAVALVUR: Venemaal kannavad koolilapsed veste, mis sobiksid Eesti 200 valimiskampaaniaks

-
28.04.2024

Kostomukša linnavõimud Karjalas kirjutavad koolilaste jaoks kohalikus sõjakuulsuse muuseumis (muzei voinskoi slavõ) korraldatud patriotismi tunnist, mille viis läbi „sõjalisest erioperatsioonist“ osavõtja.

Ametnikud kannavad uhkusega ette, et õpilased „tundsid endal osa sõduri kandamist“ ja et „tüdrukutel oli ka huvitav tunda ennast võitlejate rivis“.

Kuid isegi sõjast vaimustatud kohalik ajupestud üldsus sai kerge šoki, kui nägi linnavalitsuse portaalis avaldatud pilte ja kirjeldust.

Oma pressiteates rääkisid linnaametnikud, et sõjalisest erioperatsioonist osavõtja (meie mõistes terroririigi sõjakurjategija) tõi kohtumisele lastega „sõjalise amunitsiooni komplekti“, mille kooliõpilased panid ka selga. Linlasi jahmatas soomusvestidel olnud sümboolika: loosung “Груз 200 мы вместе”, mida kasutasid wagnerlased, ja ka fraas “Мой гроб ещё шумит в лесу. Он — дерево. Он нянчит гнезда”.

Ehk „Last 200, me oleme koos“ ja „Mu kirst veel metsas mühiseb. Ta on puu ja poputab pesi“.

Kui ühed kommenteerijad leidsid, et näha laibamarkeeringut laste peal on šokeeriv ja et selle korraldajatel katus sõidab täiega, siis enamus ikka arvas, et tegemist on klassikalise patriootilise kasvatuse musternäitega, mida tuleb intensiivselt rakendada kõikides koolides. Oli ka palju selliseid, kes ei saanud üldse aru, milles probleem, küsides „no ja siis?“.

Ega Eestiski ei nähta laibavedude sümbolis probleemi, meil on valitsuses erakond nimega „Jesti dvesti“ ehk „Eesti on laip“.

Muide, „patriootiline kasvatus“ Venemaal kannab vilja: kaheksanda klassi õpilane Moskvast võttis sellest sõna otseses mõttes tuld: ta leidis internetist leegiheitja ehitamise instruktsiooni, ostis turgudel kõik vajalikud detailid ja komponendid, ning ehitaski leegiheitja!

Laps läks vahepeal oma eakaaslastega kõvasti riidu, võttis siis oma relva, läks ühe oma „vaenlase“ suvilasse ja ründas seda leegiheitja abil.

Politsei leidis 15-aastase nooruri kodus leegiheitja detaile ja palju süütevedelikega pudeleid.

Kõik on õige, Moskva õigeusukiriku poolt väljakuulutatud „püha sõda“ vajab aina nooremat kahuriliha.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: aga äkki nad ongi kõik sellised?