Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

MEEDIAVALVUR: muinasjutt kakukesest ehk Peeter Ernitsa massiivne lahkumine vol.2

-
29.04.2024
“Pagesin taadi-eide käest, sinu eest ka kõigest väest!”

Tänane päev oli minu jaoks üsna segane. Kinkisime ühe oma kahest telekast (suhteliselt uus, vähekasutatud, Philips, HD jne) heale hädas olevale inimesele. Siis aga selgus, et televiisori sisse jäi meie Elisa eetrikaart. Helistasime operaatorile ja ta ütles, et kui kaart läks kaduma, tuleb maksta trahvi.

Loomulikult peab iga heategu karistatud olema, nii et sõitsime teise maakonda kaardile järele, sest kes see ikka tahab maksta kopsakat trahvi ja sattuda lohakate klientide kirja!

Kusagil Kadrina kandis lasi mingi hiigellind auto esiklaasile sellise läsu, et see lausa varjas vaatevälja. Nagu oleks Kaja Kallas oma automaksu seadusega mööda lennanud. Kohe peatuda ei õnnestunud, sest maantee oli kitsas ja meist kihutasid kogu aeg mööda mingid majasuurused maasturid. Sõida kasvõi sajaga, ikka üritatakse Žigulli edestada, sest kuidas siis nii – meie maksime oma papaiaeerode eest kümneid tuhandeid pluss kasko, aga siin mingi taat meie ees vana roostes parsaga kihutab.

Loomulikult oli seal igasuguseid möödakihutajaid, aga just Pajero jäi meelde, kuna selle aknast lendas välja tühi sigaretipakk ja maandus täpselt meie rataste alla.

Nii et ohutu peatamise hetkeks tardus väikse lehmakoogi suurune taevakingitus roheka tsemendina ja kraapida tuli kaua. Väga kaua.

Tagatipuks tabas meid koju tulles veel see Postimehe, Õhtulehe jpt uudis: Peeter Ernits lahkub EKRE-st! Ja lisaks suur läsu härra Ernitsa komplimente hüljatud rahvuskonservatiivide aadressil. Väga suur läsu. Erinevalt tollest jumala linnukese kingitusest sellist juba maha kraapida ei anna.

Mõtlesin, et äkki mõni väljaanne serveerib härra Ernitsa karme lahkumissõnu kuidagi leebemalt? Panin otsingusse „Ernits lahkus“ – ja näe, leidsin! Postimehe Kanal 2 kirjutab:

„Kolmapäevases saates „Hommik!“ oli külas Peeter Ernits, kes rääkis Keskerakonnast lahkumisest ja EKRE-ga liitumisest. Veidi enam kui nädal tagasi teatas Keskerakonna fraktsiooni liige Peeter Ernits, et lahkub nii erakonnast kui fraktsioonist, mille ridades ta kolm aastat tagasi riigikokku üldse pääses. “Ma olen vist praeguse hetkeni veel Keskerakonna ühe suurima piirkonna, Tartumaa piirkonna, juht. Paljudes piirkondades on sügav stagnatsioon. Töö käib paberi peal. Mõned suured piirkonnad võiks täiesti likvideerida. Tartumaal on asi käinud nii nagu peaks… Ma võin öelda, et juba praegu on massiline lahkumine Keskerakonna Tartumaa piirkonnast alanud.“

Lugesin ja mingil hetkel tundsin, et kõik oleks nagu õige, karmid sõnad ja oma äsjastele kamraadide jalaga näkku ja nende üritusele kiire haleda lõpu lubamine, aga mis puutub siia keskerakond?!

Ja alles siis selgus, et tegemist oli hoopis 2018. aasta looga! Kuidas ma siis kohe ei pööranud tähelepanu suurele pealkirjale: „Peeter Ernits: massiline lahkumine Keskerakonnast on alanud“.

Seega veel üks minu tänastest äpardustest pikast reast: ajasin segamini terved ajastud. Ah see oli siis hoopis eelmine kord, kui härra Ernits kusagilt suure pauguga lahkus. Tollal siis keskerakonnast. Ja retoorika oli sama.

Lõpp hea, kõik hea. See oli siis vol. 2.

Третьим будешь, Isamaa?

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: vaatajatele näkkusülitamine riigimeedia parimates traditsioonides