Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Integreeritud ja integreerimatud teevad multikultuurses Rootsis koostööd

-
30.04.2024
“Kultuuriline mitmekesisus” Euroopas.
© Scanpix

Mis jäetakse selles uudises poliitkorrektselt kajastamata? Ei räägita sellest, et nii jõugud kui lekitajad on sisserändetaustaga ja see on Lääne-Euroopas tavaline, et integreeritud korrakaitsjad ja integreerimatud kurjategijad teevad koostööd.

Rootsi peaminister Ulf Kristersson ütles, et on väga mures, et endised politseinikud on väidetavalt kuritegelike jõukude liikmetele teavet lekitanud.

Ajaleht Dagens Nyheter teatas nädalavahetusel, et nende allikate andmetel on mitmed korrakaitsetöötajad jaganud tundlikku teavet pooleliolevate uurimiste kohta inimestele, kellega neil oli suhe.

Teabe lekitamine on väidetavalt viinud jõukude kättemaksurünnakuteni.

Kristersson ütles esmaspäeval uudisteagentuurile TT olukorda kommenteerides, et info võib muu hulgas vähendada kodanike usaldust politsei vastu.

Vähemalt 30 ohutusriskina kirjeldatud töötajat on töölt lahkunud või vallandatud.

Lehe andmeil on jõugukurjategijate kätte jõudnud muu hulgas teavet ees ootavatest läbiotsimistest ja haarangutest, salastatud infot ning andmeid politsei töömeetodite kohta. Seejuures on alates 2018. aastast esitatud 514 raportit arvatavate lekete kohta.

Vähemalt 30 politseiametnikku on eri põhjustel nimetatud julgeolekuriskiks ning sunnitud töölt lahkuma või teinud seda omal soovil. 14 juhtumi puhul on veenvaid tõendeid või on juba jõutud koguni süüdimõistva otsuseni teabe edastamises organiseeritud kuritegelikele jõukudele.

Vähemalt neljal puhul langevad lekked kokku kättemaksurünnakutega, kus inimesed on saanud vigastada või on nad tapetud. (STT-BNS)