Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

VIDEO I Martin Helme kliimapettust paljastava filmi linastuse eel: “Normaalne elu on võimalik”

-
30.04.2024
Laadime sisu...

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme rääkis eilsel kliimapettust paljastava filmi “Külm tõde” linastuse eel kinos Artis, et kliimateema on kõigi aegade kõige suurem rikkuse ümberjagamise protsess.

Briti dokumentalisti Martin Durkini kliimateemaline dokumentaalfilm võtab vaatluse alla kliima-alarmismi põhiteesid ning annab neile maailmas tuntud ja tunnustatud teadlaste suu läbi hävitava hinnangu. Kliimakatastroofi teadusliku aluse puudumise paljastamise kõrval toob “Climate: The Movie” (Kliimafilm: külm tõde”) vaatajate ette hädaolukorra-liikumise poliitilised tagamaad. Durkini film pakub ilmekat tõendust, kuidas teaduslikud uurimused ja ametlikud andmed ei toeta tegelikult arvamust, et kogeme tänapäeval äärmuslike ilmaolude sagenemist. Film astub otsustavalt vastu väitele, et tänased temperatuurid ja CO₂ tase atmosfääris kujutavad endast tavatut ekstreemsust – vastupidi, Maa viimase poole miljardi aasta kontekstis on mõlemad erakordselt madalal tasemel. Filmis saavad sõna paljud mainekad teadlased, nagu Nobeli preemia laureaat dr. John Clauser (Nobeli preemia füüsikas 2022), professor Steven Koonin (Caltechi varasem rektor ja asepresident, raamatu “Unsettled” autor), professor Richard Lindzen (varasem meteoroloogiaprofessor Harvardi Ülikoolis ja Massachusettsi Tehnoloogiaintstituudis), professor William Happer (füüsikaprofessor Princetoni Ülikoolis), professor Nir Shaviv (Racah’ Füüsikainstituudist Jeruusalemmas), professor Ross McKitrick (Guelphi Ülikoolist), astrofüüsik Willie Soon ja mitmed teised.

Ehkki teaduslik alus kliima-hädaolukorra kuulutamiseks puudub, on võimud üle maailma just sellele viidates inimeste vabadust ise oma elukorralduse üle otsustada, jõuliselt piirama hakanud. Sellises kontekstis on aga oluline tuua esile faktitäpne teave kujuteldava probleemi olemusest ning nõuda võimudelt nende tegevuse suhtes selgitusi ja isikuvabaduste austamist.