Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas vastaks peaminister Jüri Ratas küsimusele aiaaugu kohta

-
05.01.2019
Peaminister Jüri Ratas küsimustele vastamas.
© Toomas Tatar/Õhtuleht

Üks Uute Uudiste lugeja saatis portaalile humoorika loo sellest, milline võiks välja näha arutelu valitsuse infotunnis, kui peaministrilt küsitaks ühe konkreetse aiaaugu kohta.

Opositsioonisaadik: “Austatud peaminister! Juba mõnda aega on räägitud ebaseaduslikust august ühes riikliku tähtsusega aias. Alles hiljuti tabas politsei selle augu läbimisel kaks kurjategijat röövitud kraamiga ja uuriv ajakirjandus kirjutas juba kaks kuud tagasi selle augu kasutamisest organiseeritud kuritegevuse poolt. Mida on valitsus selle augu likvideerimiseks ette võtnud?”

Peaminister Ratas: “Hea küsija! See on huvitav ja asjalik küsimus, ma tänan teid selle küsimise eest. Võin teile täie kindlusega öelda, et valitsus on probleemist teadlik ja tegeleb sellega. Lähiajal peaksime saama kätte analüüsi probleemi tegelikust ulatusest, siis moodustame valitsuskomisjoni, kes töötab välja järgnevad tegevused!”

Opositsioonisaadik: “Ma ei saanud päris aru – kas selle probleemiga polegi veel tegeletud?”

Peaminister Ratas: “Hea küsija, ma näen teie rõhuasetuses ilmselget pahatahtlikkust ja soovi näidata teadlikult meie aiamajandust halvas valguses – me ei saa üldistada ja väita, et kõik meie aiad on auklikud. Miks te ei räägi sellest, et meil on sadu kilomeetreid korralikke aedu, milles pole ühtegi auku sees – te ainult norite populistlikult!

Keskerakonna võimuloleku ajal on ehitatud 85 kilomeetrit täiesti kaasaegseid euronõuetele vastavaid aedu. Järgmise aasta eelarves oleme aedadele eraldanud sada miljonit eurot – see on viis korda rohkem, kui eelnenud valitsus aedadele aastas eraldas. Keskerakonna strateegilises arengukavas on ette nähtud veel 400 kilomeetrit kaasaegseid auguvabu aedu, see projekt on saanud heakskiidu Euroopa Komisjonilt ning rahastuse struktuurifondidest.

Kui nüüd minna tagasi ajalukku, siis juba meie esivanemad, nii minu kui teie omad, hea küsija, rajasid igati häid ja kestvaid aedu. Me oleme oma aedade kvaliteediga pälvinud kogu Euroopa Liidu ja ka maailma tähelepanu, meilt tullakse seda lausa õppima!”

Riigikogu esimees Eiki Nestor: “Opositsioonisaadikult täiendav küsimus!”

Opositsioonisaadik: “Härra peaminister, te ei vastanud ikkagi minu küsimusele – mis saab konkreetsest aiaaugust?”

Peaminister Ratas: “Kordan veel, me ootame ära analüüsid, moodustame komisjoni ja tegeleme siis asjaga edasi. Ilmselgelt on lugupeetud küsija oma populistlike küsimustega juba keskendunud eelseisvatele valimistele, teeb odavat propagandat, selleks et püüda alatute rõhuasetustega valijate hääli!

Kas mitte teie, lugupeetud küsija, ei töötanud mitte ametkonnas, mis tegeles aiaaukude probleemidega? Kui täna on miski valesti, siis on need teie valearvestused ja pole vaja oma tegematajätmisi meie valitsuse kaela ajada!

Kui ma õigesti mäletan, hurjutas üks teie lähedane inimene teid samuti sotsiaalmeedias, et te keskendute ülemäära sallimatult aiaaukudele, nähes neis ainult halba – tegelikult näeb progressiivne maailma neis ka avatust ja valmisolekut võtta ka nende kaudu abivajajaid vastu!

Toonitan veel kord, et selliste küsimustega lõhestab küsija erakond ühiskonda ja nõrgendab sellest sidusust! Tänan!”

Riigikogu esimees Eiki Nestor: “Lõõõpeeetaaaan küüüsimuuuse aaaruteelu!”