Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KÜSITLUS: Britid soovivad Euroopa Liidust lahkuda võimalikult kiiresti

-
13.08.2019
Brexit
© ZUMAPRESS.com

Hiljutise arvamusküsitluse kohaselt toetab enamus britte peaminister Boris Johnsoni lubadust lahkuda Euroopa Liidust võimalikult kiiresti ja vajadusel ka ilma leppeta.

ComRes uuringufirma poolt läbiviidud küsitlus näitas, et 54% täiskasvanud brittidest leiab, et Johnsoni suund Brexiti osas on õige ja Ühendkuningriik peaks lahkuma EL-ist 31. oktoobriks. Küsitlusest selgus ühtlasi, et britid toetavad (54% vastanutest) vajadusel parlamendi tegevuse ajutist peatamist, vältimaks olukorda, kus parlamendisaadikud võivad takistada leppeta Brexiti läbiviimist.

88% vastajatest leidis koguni, et parlamendisaadikud on kaotanud kontakti reaalsusega ja 89% arvas, et saadikud ignoreerivad valijate tahet ja suruvad läbi omaenda Brexiti agendat. 62% vastanute meelest on Boris Johnson rahva arvamusega rohkem kursis kui parlamendisaadikud.

ComResi küsitluse tulemused toetavad Johnsoni püüdlusi, kes on lubanud lahkuda EL-ist 31. oktoobriks. Samas on Johnson keeldunud ajutiselt peatamast parlamendi tööd.
Küsitlusest selgus ühtlasi, et britid on põhimõtteliselt vastu sellele, et kuninganna sekkub Brexiti protsessi – 77% olid selle vastu ja kõigest 23% selle poolt.

Uuring näitas ka, et konservatiivid on tõusnud pärast Johnsoni peaministriks saamist taas kõige populaarsemaks parteiks: neid toetab 31% küsitletutest, teisel kohal on leiboristid 27%-ga, ja kolmandat-neljandat kohta jagavad 16%-ga liberaaldemokraadid ning Brexiti partei, mis mäletatavasti võitis mais suurelt Euroopa Parlamendi valimistel.
Brüssel ei ole siiani nõustunud tegema Brexiti osas mingeid järeleandmisi.