Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ungari asub võitlema sotsiaalmeedias rakendatava tsensuuriga

-
14.08.2019
Liberaalse ideoloogia kritiseerimine sotsiaalmeedias muutub üha tsenseeritavamaks.
© Reuters/Scanpix

Ungari justiitsminister teatas, et alustab sotsiaalmeedias rakendatava tsensuuri uurimist Ungaris ja Euroopas laiemalt.

Ungari ministri Judit Varga teatel loob ministeeriumi töörühma, mis tegeleb juriidiliste võimaluste otsimisega, et tagada sotsiaalmeedia teenusepakkujate tegevuse läbipaistvus nii Ungaris kui kogu Euroopa Liidus. Tema väitel ei peaks sotsiaalmeedia teenusepakkujate ülesanne olema ühiskondlikke protsesside ja valimiste mõjutamine ning kommentaaride tsenseerimine ideoloogilisel alusel.

Teade töörühma loomisest tuleb kuu aega pärast seda, kui Emmanuel Macroni valitsus teatas, et astub vastupidiseid samme ning sunnib interneti otsingumootoreid ja sotsiaalmeediavõrgustikke tsenseerima vihakõne Prantsusmaal. Juuli alguses Prantsusmaal vastu võetud meede näeb ette suuri trahve interneti-ettevõtetele, kes ei eemalda oma keskkonnast “solvavat materjali” 24 tunni jooksul.

Kogu Euroopa Liit on viimastel aastatel liikunud niinimetatud vihakõne tsenseerimise poole, sealhulgas on olnud arutlusel ettepanek võtta vastu Prantsusmaal kehtivate seadustega sarnane regulatsioon.

Ka Saksamaa valitsus on nõudnud sotsiaalmeediaettevõtetelt vihakõne eemaldamist ja kehtestanud eeskirjadest mitte kinni pidavatele ettevõtetele kuni 50 miljoni euroni ulatuvad trahvid.