Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme moodustas rahapesu riskide hindamise juhtrühma

-
30.10.2019
Martin Helme moodustas rahapesu riskide hindamise juhtrühma

Rahandusminister Martin Helme moodustas teisipäeval rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valitsuskomisjoni juurde riikliku rahapesu ja terrorismi rahastamisega seotud riskide hindamise ajutise juhtrühma.

Juhtrühma moodustamise eesmärk on siseriikliku riskihinnangu koostamine ning siseriiklikus riskihinnangus tuvastatud riske maandavate meetmete ja tegevuste rakendamise plaani koostamine, selgub rahandusministeeriumi käskkirjast.

Juhtrühma tegevuse periood algas teisipäeval ja lõpeb, kui valitsuskomisjon kinnitab juhtrühma koostatud siseriikliku riskihinnangu tulemused.

Juhtrühma esimees on rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna juhataja Toomas Vapper. Veel kuuluvad juhtrühma finantsinspektsiooni rahapesu tõkestamise ja makseteenuste järelevalve osakonna juht Matis Mäeker, rahapesu andmebüroo juht Madis Reimand, kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Martin Arpo ja riigiprokuratuuri süüdistusosakonna riigiprokurör Marek Vahing.

Lisaks neile on juhtrühma liikmeteks Eesti Panga õigusteenistuse juhataja Marek Feldman, justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna karistusõiguse ja menetluse talituse nõunik Markko Künnapu, rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna nõunik Sören Meius ning siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik Ursula Sokk.

UU