Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Kliimavõitlejast on saanud äärmuslane ja tema nõudmised on jõudnud absurdini

-
23.01.2020
Greta Thunberg Davosis – ja nutiseadmes.
© Reuters/Scanpix

Kliimapaniköör Greta Thunberg esines Davosi majandusfoorumil järjekordse kõnega, mis on oma absurdiga ületanud kõik piirid.

Nimelt nõuab ta, et süsinikuheited peataks juba täna ehk siis väga suur osa maailmamajandusest lülitakse kohe praegu välja. Tema nõudmised on:

“Peatage viivitamatult kõik investeeringud fossiilkütuste uuringutesse ning ammutamisse.
Viivitamatult peatage subsiidiumid fossiilkütustele.
Ning minge viivitamatult ning täielikult üle fossiilkütustelt teistele allikatele.
Me ei taha, et neid asju tehtaks aastastel 2050, 2030 ega isegi mitte 2021. Me tahame, et see saaks tehtud nüüd.”

Võib vaid ette kujutada, mis juhtuks siis, kui maailm seda teismelist kuulaks, seda just kolmanda punkti osas. Näiteks Poola jääks suuresti pimedusse ja külma (kuigi Thunberg väidab, et tööta jäänud Poola kaevurid saavat temast aru – ilmselt ta mõne üksiku sellisega kohtuski). Maailm oleks lühikese ajaga kaoses.

Thunberg valetab ka selles osa, et maailmas ei tehtavat kohe mitte midagi kliima kaitseks – midagi ikka tehakse, kuigi temasuguste jaoks mitte piisavalt.

Ei maksa lasta maailma mõjutama neid, kes elust kohe mitte midagi ei jaga. Thunberg on juba 17-aastane, kuid jätkab lapse positsioonilt – temal oleks küll aeg täiskasvanuks saada.

Meedia sarjas hiljuti Lauri Vahtret selle eest, et too küsis: miks kliima nimel lastest loobujad enesetappe ei propageeri? Aga kui radikaliseerumine nii jätkub, siis tõstatakse varsti kindlasti küsimus, et meid on liiga palju ja keegi peaks ruumi tegema hakkama. Küll ka selleni jõutakse, kui juba majandust nüüd ja kohe tappa tahetakse.

Või siis on Greta Thunberg tegelikult Trooja hobune, kes peab kliimavõitluse arendama maksimalistlikult absurdini ja muutma ta siis iseenda paroodiaks. Mida see juba ongi.

Täiendatud France Presse uudisega!

Ühendriikide rahandusminister Steven Mnuchin soovitas Davosis USA kliimapoliitikat kritiseerival aktivistil Greta Thunbergil majandust õppida ja alles siis teistele õppetunde jagada.

Mnuchinil paluti Davosi majandusfoorumil kommenteerida 17-aastase rootslase nõuet peatada fossiilkütustesse investeerimine. Minister vastas: “Ta saab tulla seda meile selgitama pärast seda, kui ta läheb ülikooli ja õpib seal majandust.”

USA valitsus ja Thunberg ristavad Davosi paneelides piike teisipäevast saati, kuid korraldajad on suutnud otsest vastasseisu vältida.

Teisipäeval peetud kõnes kritiseeris USA president Donald Trump “viimsepäeva prohveteid” ja kliimakatastroofi ennustajaid. Thunberg istus kõne ajal publikus.

Peatselt enne Šveitsi suusakuurordist lahkumist ütles Trump, et talle oleks hirmsasti meeldinud neiuga kohtuda. Thunberg aga muudkui kordab Davosis oma kliimahoiatusi ning rõhutas kõnes, et paanika aeg on käes, sest “maja põleb”. Sama hoiatuse tegi ta Davosis ka eelmisel aastal. (BNS)