Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Moelooja Triin Kärblane soovib sooneutraalsuse pealetungi ajastul naiseilu endiselt esiplaanil hoida

-
02.03.2020
Üks moment naiselikust moest Milano moenädalal. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Oma jumalannalike kleitide kollektsiooniga  Milaano moenädalal säranud moelooja Triin Kärblane ütleb, et kuigi mood liigub unisex- ehk sootunnusteta riiete poole, ei tohiks mehed ja naised võimalikult sarnased välja näha – vastupidi, naise ilu on vaja endiselt maksimaalselt välja tuua.

“Kui me oleme loodud meesteks ja naisteks, siis miks me üritame olla võimalikult sarnased? Naise ilu on nii ilus, et seda tuleb maksimaalselt välja tuua. Me ei pea olema kesksoolised,” ütles Triin Kärblane.

Tema kümnest kleidist koosnev kollektsioon kandis nime Portaal. “Iga kollektsioon on minu jaoks ühe naisarhetüübi, ikooni või naisaspekti kogemine minus endas. See viimane kollektsioon oli jumalanna kogemine iseendas,” rääkis ta saates “Hommik Anuga.”

Moelooja soovib, et tema kleidid pärandatakse edasi järgnevatele põlvedele. “Kui naine lõpuks otsustab selle kleidi endale osta, siis ta tegelikult tunneb, et see ei ole lihtsalt üks kleit kleitide reas, vaid sellel on sümbolistlik tähendus,” selgitas ta.

Jääb üle vaid tunnustada moedisainereid, kes loovad endiselt moodi nii meestele kui naistele ega ürita luua tänavapilti, kus keegi enam aru ei saa, kes on kes.

Allikas: ERR