Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Piire kontrollima asunud Ida-Euroopa ohjab koroonaviirust Saksamaast tõsisemalt

-
10.03.2020
Meedikute telk Poolas Nysas.
© ZUMAPRESS.com/Scanpix

Itaalia on karantiinis ja mitmed teised Euroopa riigid on taastanud piirikontrolli Covid-19 viiruse ohjamiseks, näiteks on Poola ja Tšehhi alustanud Saksamaalt saabuvate inimeste kontrollimist piiril.

Peamiselt tähendab see piiri ületavate inimeste kehatemperatuuri mõõtmist, ent Poola piirile on toodud kohale ka kiirabiautod, et viirusekahtlusega inimesed võimalikult kiiresti isoleerida.

„Oleme võtnud kasutusele ennetavad meetmed tagamaks viiruse nii vähese leviku kui vähegi võimalik,” ütles Poola peaminister Mateusz Morawiecki.

Saksamaa parempoolne partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) süüdistab aga Saksamaa võime ebaefektiivses ja vastutustundetus käitumises. Itaalia karantiin ja viiruse kardetust kiirem levik on toonud selles küsimuses AfD-le ka hulgaliselt toetajaid, kuid paraku mitte Saksamaa liidupäevas.

AfD liidrid tõdesid pärast pikemat arutelu Merkeli ja tema vasakpoolse valitsusega, et Saksamaa ei plaani oma piiridel viiruse ohjamiseks mingeid turvakontrolle kehtestada. „Kui Merkel ja tema suur koalitsioon ei suuda ise mingite lahendustega välja tulla, siis võiksid nad vähemalt võtta eeskuju meie Euroopa naabritest. Kontroll piiril aitaks tuvastada nakatunuid, keda saaks siis paigutada ajutiselt isolatsiooni. Nii oleks võimalik vähendada nakkuste arvu.”

Allikad: AfD Kompakt, Der Neue Tag