Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sassoli jutt Euroopa tõelisest ühtekuuluvusest tuletab puhmaskulmusid meelde

-
20.03.2020
Euroopa Parlamendi vasakpoolne president David Sassoli.
© Scanpix

Euroopa Liidu tippjuhtide lennukaid kõnesid on sageli võrreldud NLKP KK poliitbüroo liikmete, sealhulgas puhmaskulmudega Brežnevi kõnedega – erandiks pole ka Euroopa Parlamendi president David Sassoli.

Pärast videokonverentsi parlamendi fraktsioonide juhtidega otsustas Euroopa Parlamendi president David Sassoli neljapäeval teha ettepaneku 26. märtsil toimuva erakorralise täiskogu istungi korraldamiseks, et kiita heaks mitmed meetmed COVID-19 põhjustatud kriisiga toimetulekuks.

Väga kõnekas on Sassoli lõhestav ja ründav jutt rahvusluse kohta. “Mõistagi seisame vastakuti rahvusliku isekusega…,” märkis ta.

Edasi tulevad sisutühjad fraasid: “Tahan rõhutada oma imetlust ja avaldada toetust kõigile neile, kes võitlevad selle pandeemiaga. Euroopa tegutseb. Olles silmitsi selle traagilise olukorraga, on meie kohuseks kaitsta elusid, elatist ja stabiilsust ning Euroopa Liit töötab selle nimel.”

Euroopa tegutseb ja EL teatud piirides samuti, kuid reaalsuses pole Brüssel suutnud midagi asjalikku ära teha, alates Kreeka piirikriisist kuni selleni, et tegelikult tegutseb koroona epitsentris asuv Itaalia täiesti üksi, ning riiklikud meetmed on iga liikmesriik ise teinud.

Seejuures maksab tähele panna, et ka Eesti alles hakkab Euroopa Liidult konkreetseid lubadusi saama. Järgnev lõik sisaldabki fraase “tehtud otsus vabastada” ja “parlamendi üleskutsele panustada ühiselt”.

Euroopa Keskpanga kolmapäeva hilisõhtul tehtud otsus vabastada 750 miljardit eurot lisandub parlamendi üleskutsele panustada ühiselt ja toetab Euroopa Komisjoni ning liikmesriikide väljakuulutatud meetmeid ja võimalikke täiendavaid algatusi, muuhulgas algatust võtta kasutusele 500 miljardit eurot Euroopa stabiilsusmehhanismist.

Vasakpoolne Sassoli aga jätkab loosungite karjumisega.

“See on Euroopa ühtekuuluvuse jõu ja suuruse ennenägematu kinnitus. See on tugevam isegi Marshalli plaanist, mis aitas meil taastuda Teisest maailmasõjast. See raha aitab meil Covid-19 mõju piirata ning toetada teadusuuringuid tõhusa vaktsiini leidmiseks. /…/ Euroopa Liit ei saa endale lubada kellegi üksi jätmist. Keegi teist pole üksi,” kinnitas Sassoli.

Selline sõnavaht lubab küll eeldada, et ega suurt midagi väga asjalikku tulemas pole.

Loe ka: Euroopast on saanud maailmamajanduse kriisimeetmete nõrgem lüli, USA tegutseb väga jõuliselt