Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Mõni poliitik unustab võõrtööjõudu taga nuttes ära tööta jäänud inimesed

-
26.03.2020
© ZUMAPRESS.com/Scanpix

Arusaamatu on olukord, kui üldises kriisis kaotavad paljud kohalikud inimesed töö, kuid samal ajal tuntakse igatsust võõrtööjõu järele.

Eilses Riigikogu infotunnis muretsesid Ukraina lihttööliste piirangute üle maatöödel opositsioonipoliitikud Urmas Kruuse ja Ivari Padar, kuid jäi selgusetuks, kas nad muretsevad ka inimeste pärast, kes selles kriisis töö kaotanud.

Eilne “Aktuaalne kaamera” vahendas, et riigipiiride sulgemise tõttu on Eesti põllumajandusettevõtetel kadunud võimalus värvata võõrtööjõudu, mistõttu võivad lähikuudel jääda loomad hooldamata ja inimesed kodumaise toiduta, nii hindab põllumajandus-kaubanduskoda.

Kuigi töötukassa soovitab tööta jäänud inimestel pakkuda oma abikäsi põllumajandusettevõtetele, ei lähe see asi nii lihtsalt.

Põllumajandus-kaubanduskoda ja taluliit saatsid kolmapäeval valitsusele nõude pikendada Eestis viibivate ajutiste välistöötajate töölubasid, muidu jäävad COVID-19 pandeemia tõttu põllud harimata, loomad hooldamata ja inimesed kodumaise toiduta.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang ütles aga, et praegu on Järvamaal 1000 töötut, kellest osa võiks vabalt leida rakendust põllumajanduses.

Nii kutsubki põllumajanduskoda kutsub üles kõiki inimesi, kes soovivad kiiresti tööd leida, pöörduma põllumajandusettevõtete poole.