Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Ametiühingud: põllumeestele võiks appi minna eeskätt kohalikud

-
26.03.2020
Küllap leidub Eestiski inimesi, kes maale appi läheksid. Pilt on illustratiivne.
© UU

Ettevõtlusorganisatsioonid soovivad, et riik lubaks Eestisse 2000 välistöölist, ametiühingute arvates võiksid põllumeestele appi minna eeskätt karantiini tõttu tööta jäänud kohalikud.

Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson kutsus Eesti inimesi, kes karantiini tõttu on kaotanud töö või ei saa teenuste peatamise tõttu ajutiselt oma põhitööd teha, põllumeestele appi minema, edastas Ametiühingute Keskliit.

Peterson viitas rahandusminister Martin Helme hinnangule, et aasta lõpuks võib töötute arv kasvada 60-70 000 inimeseni. „Selles olukorras peaksime kõigepealt vaatama, kuidas võimalikult paljudele meie enda inimestele rakendust leida,“ lausus Peterson.

Peterson nentis, et kõigi rakendamine ei pruugi olla võimalik, kuid samas neist vaid mõne protsendi kaasamine ei tohiks ka olla välistatud. Tema hinnangul on kriis küll töötajates ebakindlust tekitanud, kuid usutakse, et see on mööduv. “See suurendab ka töötajate huvi just ajutiste hooajatööde vastu,” rääkis Peterson.

Ka Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu esimees Jüri Lember soovitab lisatööjõudu vajavatel ettevõtetel kõigepealt Eesti töötajate poole pöörduda. “Nõustujaid oleks kindlasti juba seepärast, et ei peaks lihtsalt kodus istuma,“ sõnas Lember.