Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ÜRO Pagulasamet jätkab pandeemia aegadel ebaseadusliku rände õhutamist

-
13.04.2020
Surmasõite pandeemia ajal kahjuks ei piirata, vaid hoopis õhutatakse. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Vähemalt praegu, kui riigid on pandeemia tõttu piirid sulgenud, võiks rahvusvahelised organisatsioonid saata maailmas laiali sõnumi, et koroonaviiruse tõttu ei võta liberaalne Euroopa migrante juba haiguse leviku piiramiseks vastu, aga ei – sõnum on pigem vastupidine.

ÜRO pagulasamet (UNHCR) väljendas pühapäeval tõsist muret seoses kümnete põgenike saatusega, kelle Liibüast Itaalia suunas teele asunud kummipaadid on kardetavasti Vahemerel ümber läinud.

Jätkuvalt ei leia kriitikat mitte see, et paadid üldse nii segasel ja ohtlikul ajal Vahemere lõunakaldalt lahti lükatakse, vaid hoopis see, et keegi neile vastu ei lähe – kuigi seegi on üliohtlikuks muutunud.

Isegi migrandilembelise vasakvalitsusega Itaalia on praegu uue koroonaviiruse tõttu sulgenud oma piirid ja ka sadamad sealhulgas, ning öelnud, et saadab pandeemia tõttu eranditult kõik saabujad karantiini.

Maailm peab jõulisemalt panema vastutuse Vahemere migrandisurmade eest Euroopa liberaalsetele liidritele ja niinimetatud vabaühendustele, kes kutsuvad migrante Euroopasse, teades, et pandeemia ajal on nende merelt otsimine raskendatud ja haiguse tõttu pole neile kerge kohta leida – tegu on kuritegeliku suhtumisega inimlikkuse varjus.

ÜRO Pagulasametil oleks võimalik kogu maailmas edastada sõnumit, et vähemalt majanduspõgenikel on vähe lootust kindel maandumiskoht leida – tundub siiski, et poliitilised ja ideoloogilised kaalutlused seda teha ei luba ja surmasõidud Vahemerel jätkuvad.

Tõenäoliselt avaldavad päästeoperatsioonide jätkamiseks teatud kanaleid pidi survet ka inimkaubitsejad, kelle ssissetulek hakkab pandeemia ja suletud piiride ajal kahanema.