Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Taani loob uue ameti, et kiirendada elamisloata migrantide väljasaatmist

-
06.05.2020
Migrandid Kopenhaageni vaksalis 2016. aastal. Pilt on illustratiivne.
© Reuters/Scanpix

Hiljuti teatas Taani põgenike, immigratsiooni ja integratsiooni ministeerium, et loomisel on uus amet, mis hakkab tegelema ilma elamisloata migrantide väljasaatmise kiirendamisega. Ministri sõnul tagab amet, et kõik, kellel ei ole õigus Taanis viibida, saadetakse tagasi oma kodumaale.

Esmakordselt alates 2011. aastast oli Taanis möödunud aastal olukord, kus riigist lahkus rohkem migrante ja asüülitaotlejaid, kui saabus.

Taani põgenike, immigratsiooni ja integratsiooni ministeeriumi teatel lahkus 2019. aastal riigist 730 migranti rohkem kui riiki tuli. Siia hulka kuuluvad nii uued asüülitaotlejad kui ka need, kes on tulnud Taani perekondade ühinemise programmi raames.

Lahkus rohkem süürlasi, somaallasi, iraaklasi ning bosnialasi ja saabus rohkem eritrealasi, afgaane ja iraanlasi.

Immigratsiooni ja integratsiooni minister Mattias Tesfaye ütles statistikat kommenteerides, et on tendentsiga rahul. „See näitab osaliselt seda, et me suudame Taanis mõistlikku poliitikat ajades sisserände kontrolli all hoida. Ühtlasi näitab see aga ka, et on olemas terve hulk põgenikke, kes tahaksid saada vaid kotitäit raha, millega minna tagasi koju oma riiki üles ehitama,“ lisas ta.

Tesfaye tunnistas, et esialgu on arvud küll veel väikesed, sest 2015. aasta migratsioonikriisi ajal tuli Taani 16 000 migranti, kuid need näitavad selgelt, et riik on muutnud oma suhtumist olukorda. Minister märkis ka, et praegune vasakpoolne valitsus ei ole veel otsustanud, kas lubab riiki uusi ÜRO kvoodipõgenikke või mitte ja et otsus selle kohta langetatakse suvel. Aastast 1989 on Taani võtnud vastu umbes 500 sellist kvoodipõgenikku.

Allikas: Breitbart