Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ungari: kunagi erapooletu Freedom House on muutunud liberaalsete vaadete esindajaks

-
06.05.2020
Ungari on langenud vasakliberaalsete ühenduste rünnakute alla, sest ei haugu nendega kaasa. Pilt on illustratiivne.
© AFP/Scanpix

Ungarit ei saa pärast demokraatia põhimõtetest taganemist enam pidada demokraatlikuks riigiks, leidis kolmapäeval USA-s baseeruv inimõigusorganisatsioon Freedom House.

Ungari valitsuse kõneisik tõrjus Freedom House’i hinnangut, nimetades organisatsiooni “Sorosi võrgustiku” löögirusikaks, viidates sellega USA multimiljonärile George Soros’ile, keda Ungari on kaua aega süüdistanud riigi siseasjadesse sekkumises.

“Kunagi oli Freedom House erapooletu inimõigusorganisatsioon. Sorosi rahastamisel on nad alla käinud,” ütles Zoltán Kovács Twitteri postituses. “Igaüks, kes nende liberaalsete vaadetega ei nõustu, hinnatakse alla.”

Ungari näib olevat õigus, sest Freedom House on ära märkinud ka teise konservatiivsetest väärtustest lähtuva riigi Poola. Ehk siis – kui liberaalset maailmavaadet ei tunnista, oled autokraatlik. Kuigi selline ideoloogiline sildistamine on samuti demokraatiast kaugel.

Inimõigusorganisatsioonid kogu maailmas kaovad üha enam vasakliberaalide hõlma alla ja hakkavad tegema nende inkvisiitoritööd. (AFP-BNS-UU)