Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vormeliässad Räikkonen, Leclerc, Verstappen jt otsustasid põlvitamisest loobuda

-
07.07.2020
Põlvitavad ja mittepõlvitavad vormeliässad
© Scanpix

Kui poliitika tikub sporti, siis leidub siiski hulk selgrooga sportlasi, kes ei lähe iga hullusega kaasa. Pühapäeval alanud vormelihooaeg algas taas põlvitamisega, et näidata sellega välja oma rassismivastasust. Kuid mitte kõik vormeliässad ei laskunud põlvele. Austrias peetud  vormel-1 GP eel ei põlvitanud 20-st piloodist kuus.

Kui ülejäänud sõitjad stardi eel põlvitasid, siis Charles Leclerc, Max Verstappen, Kimi Räikkönen, Carlos Sainz juunior, Daniil Kvjat ja Antonio Giovinazzi otsustasid žestist loobuda

“Kedagi ei peaks sundima põlvitama,” rääkis mustanahaline kuuekordne maailmameister Lewis Hamilton sõidu järel. “Ma pole kordagi nõudnud kelleltki, et nad põlvitaksid. Mina ei ole seda teemat üles võtnud. F1-sari ja vormelisõitjate ühendus võttis stardi eel põlvitamise päevakorda. Sebastian Vettel ja Romain Grosjean küsisid selle kohta sõitjatelt ning mitmed ütlesid, et nad ei kavatse põlvitada.”

“Ma usun, et igapäevane käitumine loeb rohkem, kui ametlik žest, mida mõnes riigis peetakse vastuoluliseks,” põhjendas Leclerc põlvitamisest loobumist. “Ma olen väga pühendunud võitlusele võrdsuse eest ja rassismi vastu,” lisas Max Verstappen. “Usun aga, et kõigil on õigus väljendada enda sõnumit viisil ja ajal, mis talle endale mugav on.“

Rassismivastases hulluses on mindud isegi nii kaugele, et mitmed vormelitiimid on vahetanud autovärvi, näiteks McLaren värvis auto vikerkaarevärvidesse ja Mercedes mustaks.