Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Trumpi edupositsiooni valimiste eel püütakse summutada „arvamusküsitlustega“

-
31.07.2020
President Donald Trump peegeldab suure osa ameeriklaste soovi muuta riik paremaks.
© Scanpix

Donald Trumpi kampaania kommunikatsioonijuht Tim Murtaugh ütles möödunud nädalal antud intervjuus, et presidendivalimiste eelsed arvamusküsitlused on suunatud president Trumpi valijate „entusiasmi summutamisele“.

Murtaugh` sõnul püütakse luua teatud narratiivi ja arvamusküsitlused on koostatud konkreetse eesmärgiga vähendada Trumpi valijate entusiasmi. „On ilmselge, et need küsitlused on koostatud ainult selleks, et teha seda ühte asja, mis on nende eesmärk,“ ütles Murtaugh sada päeva enne valimisi Breitbart News Saturday’le.

Ta viitas kahele hiljutisele CNN-i ja Quinnipiaci arvamusküsitlusele, mille valimi moodustas vaid 24% end vabariiklastena identifitseerinud vastajatest: „24%, s.o vähem kui veerand riigist. Seda võrreldes lävepakuküsitlustega vabariiklaste valimisaktiivsusest 2016 ja 2018, mis oli 33%. See tähendab, et nad lihtsalt kustutasid ära enam kui veerand vabariiklasi ja ütlesid, okei, siin on meie küsitlus. Ja loomulikult näitab see, et Joe Biden juhib. Aga me teame, et meie presidenti toetatakse tohutu entusiasmiga.“

Murtaugh arvates on Trumpi peamised hääled nende valimiste eel kõrgemad kui ühegi teise ametis olnud presidendi peamised hääled enne tagasivalimist. „Need ületavad kahe- ja kolmekordselt Barack Obama hääli enne tagasivalimist, ja George W. Bushi omadest ei tasu üldse rääkida,“ ütles ta.

Lisaks usub Murtaugh, et ehkki riiklikud arvamusküsitlused teevad kahju, ei suuda need varjata seda, kui palju suurem on Trumpi valijate entusiasm võrreldes Bideni valijate omaga. „Me teame, et meie hääletajad, president Trumpi hääletajad, on valmis Trumpi poolt hääletamise nimel minema kasvõi läbi seina. Ja me teame ka, et Joe Bideni nimel ei ole selleks valmis keegi,“ ütles ta.

Ka Trumpi kampaania vanemnõunik David Bossie sõnul on Trumpi positsioon praegu väga kindel. „Peavoolumeedia tahab teid panna uskuma vastupidist, kuna nad võitlevad nii pühendunult tema löömisele, ja on seda teinud juba neli aastat.“

Tema sõnul on tagasivalimine seotud võtmeosariikidega ja mitte riiklike arvamusküsitlustega. „Olulised on ilmselgelt valijad, äärmiselt aktiivsed valijad igas võtmeosariigis eraldi ja nendeks on Florida, Põhja-Carolina, Arizona ja isegi Georgia,“ ütles Bossie.

Tema sõnul muutub Bideni olukord üha enam võrreldavaks Hillary Clintoni omaga. „Vaikne enamus, Breitbarti jälgijad, on need, kes tulevad valimispäeval välja. Nad ei ole ehk nähtavad iga minut ja iga päev, seda vasakpoolsete ja peavoolumeedia tegevuse tõttu, kuid nad lähevad päris kindlasti valima,“ lisas Bossie.

Ta meenutas, et 27. juulil 1988 näitas New York Timesi küsitlus, et demokraatide presidendikandidaat Michael Dukakis juhib 55%-ga vabariiklaste kandidaadi Gearoge W. Bushi ees. „Sada päeva hiljem võitis Bush 40 osariigis ja saavutas ülekaaluka võidu.“

Allikas: Breitbart