Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hakkab tulema: Saksamaa soovib Süüria tsiviilisikuid abistanud organisatsioonilt raha tagasi

-
03.08.2020
Sõjategevus Süürias
© Scanpix

Föderaalne välisamet taotleb raha Madalmaade valitsusväliselt organisatsioonilt, kes on toetanud Süüria abiorganisatsiooni rahastamist. Jutt on umbes 50 000 eurost.. Föderaalne välisamet teatas sellest Saksamaa pressiagentuuri palvel.

Mainitud huvi oli juba aprillis taotlenud MTÜ “Stichting Mayday Rescue”. Need tekkisid seetõttu, et “ei kasutatud vahendeid kohe”.

Hollandi valitsusväline organisatsioon oli korraldanud valgete kiivrite rahastamise Süürias paljudele doonorriikidele – sealhulgas Suurbritanniale, Saksamaale ja teistele Euroopa Liidu riikidele.

Föderaalse välisministeeriumi teatel toetas see valgete kiivrite tegevust Mayday Rescue organisatsiooni kaudu aastatel 2016 kuni 2019 19,62 miljoni euroga.

Venemaa välisministeerium on kritiseerinud “valgete kiivrite” tegevust Hollandi ajalehe “de Volkskrant”.

Kuigi auditi kohaselt pole praegu rahaliste vahendite väärkasutamise kohta mingeid tõendeid, viidatakse finantsrikkumistele.

Läänes laialdast populaarsust ja tuge pälvinud organisatsioon White Helmets on kuulutanud oma eesmärgi päästa lahingupiirkondades tsiviilisikud, kuid Süüria valitsus on teda süüdistanud suhete hoidmises ekstremistidega ja vaenuliku propagandategevuse läbiviimises.

Venemaa välisministeerium kirjeldas “valgete kiivrite” tegevust osana Süüria valitsuse halvustamiseks korraldatud teavituskampaaniast ja süüdistas neid eriti provokatsioonis, mis andis läänele põhjust süüdistada Damaskust keemiarelvade kasutamises ja valitsusvägede positsioonide vastu streikimises.