Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Salvini-järgselt rändetee taastanud Itaalia vasakvalitsus nõuab migrantide laialijaotamist ja keeldujate karistamist

-
07.09.2020
Itaalia vasakvalitsus tegeleb ehtsaima inimkaubandusega – migrandid Aafrikast nende juurde ja siis laiali mööda Euroopat.
© Scanpix

Paadimigrantide arv Vahemerel on jätkuvalt suur ja Itaalia vasakvalitsus nõuab taas valjuhäälselt migrantide kohustuslikku laialijagamist Euroopa Liidu liikmesriikide vahel.

Lisaks nõuab Itaalia sanktsioone neile liikmesriikidele, kes migrantide laialijaotamisega ei nõustu. „Ei mingit raha taastusfondist neile riikidele, kes migrantide küsimuses koostööd ei tee,“ teatas Itaalia siseminister Luciana Lamorgese neljapäeval ajalehes Il Foglio. „Kui me soovime integreerunud Euroopat, tuleb alustada siit.“

Lamorgese meelest on ligipääsu raskendamine koroonakriisi tagajärgede pehmendamiseks mõeldud 750 miljardi euro suurusele taastusfondile üks hea survevahend, „mida ei tohiks alahinnata“.

Viimastel päevadel on Lõuna-Itaaliasse, eriti aga Lampedusa saarele jõudnud mitu uut paaditäit migrante ning Sitsiilia regiooni president Nello Musumeci kaebles televisioonis intervjuud andes, et migrantide Euroopasse saabumine ei peaks olema ühe konkreetse regiooni mure.

„See puudutab keskvalitsust. Me võime saata nad [migrandid] edasi Hispaaniasse, Saksamaale, Prantsusmaale ja Põhja-Euroopa riikidesse. Kus on Euroopa?“ Ta võttis jälle jutuks vana mantra, kuidas EL ei peaks tähendama ainult struktuurifondidest abi saamist, vaid peaks esindama teatud arusaamu ja ideid. Musumeci sõnul ei pidavat paika, et Kesk- ja Põhja-Euroopa riigid Itaaliast enam migrante vastu on võtnud.

Viimase nädala jooksul registreerisid Itaalia võimud ligi 2000 uut Vahemere kaudu Itaaliasse saabunud sisserändajat. Sel aastal on Itaaliasse jõudnud pea 20 000 paadimigranti, mis on umbes neli korda rohkem, kui samas ajavahemikus 2019. aastal. Lampedusa saarele on kuhjunud nii palju suvalisi veesõidukeid, et tollitöötajad pidid sadama vabastamiseks uputama 160 väiksemat paati. Saare vastuvõtulaager on juba pikemat aega ülerahvastatud, ent migrandid jätkavad saabumist, seda just väiksemates paatides ja erakätes olevate põgenikeabi organisatsioonide mahitusel.

Euroopa Komisjon teatas juba kolmapäeval, et läbirääkimised migrantide ümberjaotamise üle liikmesriikidega käivad.

Allikas: Junge Freiheit