Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Netitrolliks nimetatu nõuab Ekspress Grupilt kahjutasu

-
08.09.2020
Meediamajadest voolab välja sõnasoppa. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Priit Kirss esitas AS Ekspress Meediale nõude seoses au teotamisega tekitatud moraalse kahjuga. Ekspress Meedia väljaanded Kroonika ja Delfi avaldasid 26. 08. 2020 artikli pealkirjaga: „Seksuaalkasvatajat pedofiilitariks nimetanud netitroll peab tasuma väikese kahjunõude. Robert Sarv aga tahab otsuse edasi kaevata.“

Artikkel jätkub lõiguga: Tartu Maakohus rahuldas 25.08 otsusega Rita Holmi esitatud au teotamisest tuleneva kahju hüvitamise nõude Priit Kirsi vastu.

Priit Kirsi sõnul rikkus meediagrupp tema mainet, mis seisneb ebakohases väärtushinnangus ehk nimetades teda netitrolliks. „Võlaõigusseaduse kohaselt on isiku au teotamine ja maine kahjustamine võimalik nii väärtushinnangu, muuhulgas läbi ebakohase väärtushinnangu. Netitroll on ebakohane väärtushinnang, sest ühegi inimese kohta pole sellise hinnangu andmine põhjendatud. Hinnang väljub igal juhul ühiskondlikult aktsepteeritud normide piirest. Teie avaldatud väited maalivad minust ebaõige ja väga inetu pildi. Seda enam, et tegemist ei ole jõustunud kohtuotsusega. Kõigele lisaks ütles teile intervjuu andnud Robert Sarv, et kaebab kohtuotsuse edasi. Meil on kolmeastmeline kohtusüsteem. Alles viimase astme otsusel on juriidiliselt lõplik jõud. Seega olete rikkunud süütuse presumptsiooni põhimõtet. Eesti keele seletava sõnaraamatu kohaselt tähendab troll folklooris paha vaimu. Sellise väärtushinnangu andmine on mind solvav ja mind alandav. Te ei ole enda esitatud väärtushinnangut kuidagi põhjendanud. Ma ei ole interneti paha vaim. Ma olen inimene, abielus, kolme alaealise lapse isa,“ põhjendas Kirss, nõudes antud artiklite eemaldamist veebist, avalikku vabandust ja nõudekirjas esitatud mittevaralise ja varalise kahju hüvitamist kokku summas 6000 eurot.