Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kreekas evakueeriti mässu ajal tekkinud põlengu järel osaliselt Moria põgenikelaager

-
09.09.2020
Tulekahju Moria laagris.
© AFP/Scanpix

Kreeka suurim põgenikelaager Lesbose saarel evakueeriti osaliselt pärast seal kolmapäeva varahommikul puhkenud põlengut, teatasid võimuesindajad. Kreeka uudisteagentuur ANA kirjutas, et põlengud algas pärast koroonaisolatsiooni pandud laagrielanike mässu.

AFP fotograafi sõnul lõõmas kahjutuli pea terves Moria laagris ja seda ümbritsevas oliivisalus, kus paljud asüülitaotlejad elavad telkides. Asüülitaotlejad põgenesid Mytilini sadamalinna suunas, kuid nende teed tõkestasid politseiautod, lisas ta.

Tuletõrjujad olid varem öelnud, et laagris on mitu põlengut. “Tuli levis laagris ja väljaspool seda ning hävitas selle… Maanteel on üle 12 000 migrandi, keda valvab politsei,” ütles Mytilini linnapea Stratos Kytelis.”See on väga keeruline olukord, kuna nende seas on inimesi, kes on koroonapositiivsed.”

Teateid vigastustest ei ole. Laagris elab umbes 13 000 varjupaigataotlejat, ehkki see on mõeldud vähem kui 2800 inimesele.

Abiühendus Stand by Me Lesvos kirjutas Twitteris, et kohalikud kreeklased takistasid asüülitaotlejatel lähedalasuvasse külasse liikumist. “Kogu laager põleb. Kõik põleb. Inimesed põgenevad. Nende kodud Morias on läinud,” teatas ühendus.

Läinud kolmapäeval tuvastati laagris esimene koroonaviiruse juhtum. Nüüdseks on kinnitust leidnud 35 nakatumist. (AFP-AP-BNS)