Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Omal ajal põllumehed nulli peale jätnud Padar ajab jälle pada

-
08.10.2020
Põllumajandus

Sotsist endine maaeluminister Ivari Padar leidis enda arvates malaka, et tema poolt vihatud EKREle vastu pead anda, aga paraku lõi mööda ja sai hoopis ise muhu otsaette.

„Põllumehed jäid kriisiajal, mil piima ja liha hinnad langevad, toetustest ilma. Küll leidis valitsus raha Toompeal asuva Rüütelkonna hoone renoveerimiseks,“ kirjutab sots järeldades, et „EKRE mõisasakste süda tuksub rüütelkonnale, mitte talumatsidele“.

Padar avaldab muidugi poliittehnoloogilise propagandavõttena ainult pool tõde, sest põllumehed ei jäetud sugugi mitte kõrvale.

Küll aga on tema oma ministriks oleku ajal seda teinud. Võta nüüd kinni, kes siin mats ja kes siin rüütel on.

Vaatame faktidele otsa. Padar on 2016. aastal maaleukomisjoni esimehena Maalehele öelnud, et „Meie põllumehed on konkurentsivõimelised ka top-up`ita“.

„Lätis, Leedus on üleminekutoetus top-up rohkem rakendatud kui Eestis. Nüüd on see arutelu küsimus, kas Läti ja Leedu põllumajandus on sellest rohkem kasu saanud või mitte. Olen sügavalt veendunud, et Eesti põllumajandus on konkurentsivõimelisem kui Lätis ja Leedus,“ ütles Padar.

2014. aasta 23. septembri Eesti Päevaleht aga kirjutab: „Põllumehed jäid riigieelarvest loodetud toetusest ilma.“ Just siis olid valitsuses sotsid ja maaleuministriks Ivari Padari isiklikult.

Maaleht kirjutas: „Täna meediale esitletud riigieelarvest selgub lõplikult, et põllumehed järgmisel aastal riigieelarvest loodetud otsetoetuste lisaraha ehk top up’i ei saa.

„Kui vaatame eelarvele otsa, siis rõhuasetus on selgelt julgeolekuga seotud. Põllumajandusministeerium sai eelarves selle, et tugevdamist said veterinaarjärelevalve ja PRIA. See on see miinimum, mis me oleme saavutanud,“ ütles tollane põllumajandusminister Padar.

Ta lisas, et top up ei olegi üldse sobiv kriisimeede, kuna see makstakse välja tavaliselt aasta lõpus