Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Trump taunis Bidenit kritiseeriva leheartikli blokeerimist Twitteris ja Facebookis

-
15.10.2020
Sotsiaalmeediahiiud sekkuvad USA valimistesse erapooliklikult.
© Scanpix

USA president Donald Trump kritiseeris kolmapäeval Facebooki ja Twitterit, sest need blokeerisid lingid New York Posti artiklile, mis paljastas demokraatide presidendikandidaadi Joe Bideni ja tema poja korruptiivsed teod Ukrainas.

Sotsiaalmeediahiiud ütlesid, et peatasid linkimise artiklile, kuna seal esitatud info oli küsitav.

“Facebook ja Twitter võtsid maha loo Unise Joe Bideni ja tema poja Hunteriga seotud “suitseva püstoli” e-kirjadest  @NYPostis,” säutsus Trump. “See on alles algus nende jaoks. Pole midagi hullemat kui korrumpeerunud poliitik.”

Trump ütles Iowas kampaaniaüritusel, et tema pressisektetäri Kayleigh McEnany Twitteri konto blokeeriti, kui ta Posti lugu jagas.

New York Post kirjutas, et oli saanud Bideni poja Hunteri kunagise arvuti, milles sisalduv info sidus endise asepresidendi oma poja äritegevusega Ukrainas. “Reetlikud e-kirjad paljastavad, kuidas Hunter Biden tutvustas Ukraina ärimeest oma asepresidendist issile,” kuulutas lehepealkiri.

Post süüdistas Facebooki ja Twitterit Bideni valimiskampaaniale kaasaaitamises ja ütles, et loo tõepära ei ole veel keegi vaidlustanud.

“Facebook ja Twitter ei ole meediaplatvormid. Need on propagandamasinad,” kirjutati ajalehe juhtkirjas.

Vabariiklaste senaator Josh Hawley ütles kirjas Facebooki juhile Mark Zuckerbergile, et valikuline blokeerimine  osutab Facebooki erapoolikusele. Tema sõnul on Posti artikkel avalikes huvides ja “paljastab ühe presidendikadidaadi potentsiaalselt ebaeetilise tegevuse”.

New York Posti artikkel tuletab ameeriklastele meelde viimase kahe aasta väited, et Joe Biden astus president Barack Obama valitsuse Ukraina-poliitika eest vastutajana samme, aitamaks oma poega ja Ukraina energiafirmat Burisma, mille juhatusse Hunter Biden tollal kuulus.