Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

2021. oli paanika ja komejandi aasta

-
31.12.2021
Kas järgmisel aastal saab maski tagant vabamalt hingata?
© Scanpix

Vaadates tagasi, millega lõppev 2021 eriliselt meelde jääb, selgub, et peamised märksõnad on koroonapaanika, poliitiline komejant ning enneolematu hinnatõus, kuhu valitsuse süüdimatu pöialdekeerutamine on meid paisanud.

Rahvast on tehtud koroonakari

2021 kujundas poliitikat koroona. Ühelt poolt kehtestati lihtinimeste jaoks karmid reeglid, teiselt lasti hapuks minna miljonite väärtuses vaktsiine ning ei saadud hakkama vajaliku selgitustöö ja kommunikatsiooniga. Kogu koroonaepopõa hakkas vägisi meenutama maitselagedat komöödiat, milles peaosaliseks kohalik superstaar Tanel Kiik, kelle juhitud ministeerium ja terviseamet tegelevad pigem roosa udu ajamise, kui haigusennetusega.

Kiige ametkonna suhtumist ilmestab ministri ja tema alluvate sõnavarasse ilmunud väljend „karjaimmuunsus“, mis näitab ilmekalt, kelleks peavad praegused võimurid rahvast. Kiik ja tema alluvad saaksid end väljendada ka lugupidavamalt, nimetades üleüldise immuunsuseni jõudmist kogukondlikuks immuniteediks, ent ülbus ei luba. Pigem püütakse karja seda osa, kes liialdustele ei allu, politseirepressioonidega murda.

Keskerakondlik komejant

Rääkides poliitilisest kometist 2021, siis Jüri Ratase loobumise järel ministeeriumihooned hõivanud koalitsioonis tegid lahkuval aastal ilma Keskerakonna ministrid. Kaja Kallas ja teised Reformierakonna asjapulgad on isegi klounaadi lavastamiseks liiga fantaasiavaesed, mida ei saa väita Tallinna grupeeringuks ja Toompea nohikuteks lõhenenud Keskerakonna suhtes. Kiige äpulikku asjatamist juba meenutasime, kuid ega mängusõltlasest endise keskkonnaministri vigurid või teda asendanud Savisaare asjatundmatus Kiige fopaadele põnevuselt alla jää.

Või kuidas hinnata seda, kui Tallinna koalitsiooni moodustamisel tööta jäänud endine volikogu esimees maandub kultuuriministri toolil, kust eelmine keskerakondlane suutmatuse tõttu lahkus? Taolised veiderdamised ilmestasid valitsuse tööd ja pole siis imestada, kui energiakandjate hinnatõus ning sellest johtuv toiduainete ja kaupade kallinemine endaga rahulolevatele koalitsioonipoliitikutele üllatusena tuleb. Ega osatagi teha muud, kui jätta kogu hinnaralli raskus tavainimeste kanda.

Aasta helgem pool

Koroonahüsteeria, poliitilise sebimise ja peavoolumeedia vahukloppimise taustal jätkus lahkuvasse aastasse ka helgeid hetki, olgu siis Tokios võidetud olümpiakuld, rentniku vahetus Kadrioru presidendilossis või ilus ja päikeseline suvi, mille mõnusid saime nautida.

Olgu uus 2022 meile lootusrikas! Toogu see koroonamüüdi lõpliku purustamise, end liberaalideks pidavate käsumajanduse ja tühistamiskultuuri pooldajate postkommunistliku terrori lõpu, vähem kollast kära meediasse, rõõmu ilusast ilmast, mida kliima aktivistid ei suuda rikkuda ja uhkust oma maa ja rahva üle! Kuni oskame võtta elu huumoriga ning tigestumise asemel muiata, ei suuda isegi Brüsseli banaanikõverust reglementeerivad seadused meid põlvili suruda. Õnnelikku uut aastat!

Vsevolod Jürgenson, EKRE liige