Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO Avalikus ruumis palvetavad moslemid on juba Tallinna linnapildis

-
27.04.2021
Laadime sisu...

Uutele Uudistele saadetud videoklipis on näha, kuidas moslem palvetab ühes Tallinna parklas mahaasetatud vaibakesel.

Probleem ei ole mitte usutalitluses, vaid selles, et ka Eestisse on saabunud juba palju moslemeid, kelle kogukond aina kasvab (siin on palju India, Pakistani, Bangladeshi ja teiste maade migrante), paljud on pärit terrorismi riskiriikidest ning seega pole kaugel ajad, mil sarnaselt Prantsusmaaga võivad suured islamikogukonnad olulisi probleeme tekitada.

Videol olev mees on lisaks mustanahaline, mis viib kohe mõtted Nigeeriale, kust on Eestisse saabunud üle 700 sisserändaja ning kust on pärit ka maailma veriseim islamirühmitus Boko Haram.

Sel moel ehk avalikus ruumis teiste silme all palvetav moslem ei ole enam mitte üks neist usupragmaatikutest nagu meie pühapäevakirikulised, vaid ortodoksne tõsiusklik, kellelt võib ka radikaliseerumist oodata.

Terrorismi riskirühma riikidest pärit inimeste taotletud Eesti elamislubade, viisade, aga ka e-residentide hulk kasvab, märkis ka kaitsepolitsei oma värskes aastaraamatus.

“Viimase kolme aastaga on vaadeldavatest riikidest pärit Eestis elavate inimeste arv suurenenud üle kahe korra, täpsemalt 112 protsenti. Riskirühma riikide kodanike viisataotlusi Eesti külastamiseks esitati 2019. aastal 20 629. Viimase kolme aastaga on kasv olnud 187 protsenti,” nendib kapo.

Kaitsepolitsei hinnangul suurendab kogukondade märgatav suurenemine konservatiivse ja radikaalse islami organisatsioonide huvi Eesti vastu ning suuremate kogukondade teke võib paratamatult kaasa tuua kogukonniti eraldumise ja avatuse vähenemise.

Loe ka Kapo: terrorismi riskirühma riikidest inimeste arv Eestis suureneb