Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR. Tillu Vamme: „Postimees ei valeta, ei suitse ta suu!“

-
08.07.2024

Prantsusmaal toimunud valimised kütavad Eestis kirgi. Postimees on oma terminoloogia poolest nagu riikliku ERR-i suust kukkunud: kõik parempoolsed, konservatiivid ja rahvusriigi pooldajad olevat puha parempopulistid, paremäärmuslased ja paremradikaalid.

Siis ka iga kolmas valija Prantsusmaal on samuti äärmuslane ja ekstremist. Hirmus riik – hullem, kui Iraan. Kohutav, et äärmuslastest prantslastel veel ka tuumarelv on.

Postimehes on ilmunud lugu „Prantsuse paremäärmuslasest kandidaatide seas on Putini austajaid, holokausti eitajaid ja rassiste“. Poliitpaskvilli autoriks märgitud „Postimees“.

Ma ei tea, kui palju kandidaate võib teha ühestainsast paremäärmuslasest, aga hirmu ajab see pealkirjakene nahka küll. Nagu oleks see mingi lohe – üks pea parempopulistlik, teine paremäärmuslik, kolmas paremradikaalne. Siis veel rassistid, antisemiidid, putinistid jne. Vahva Jannseni leht.

Eesti rahvuse, keele, kultuuri ja rahvusriigi eest lausa kolmel jalal seisev Postimees pajatab:

„Marine Le Peni paremäärmuslik Rahvuskogu (RN) on üritanud muuta oma partei mainet ning jätta muljet, et nad on parketikõlbulik partei, kuid kui vaadata lähemalt partei kandidaate täna toimuvatel valimistel, siis leidub nende seas holokausti eitajad, Venemaa riigipea Vladimir Putini austajad ja rassiste, vahendab Politico. Seejuures on rassistlike juhtumite arv valimiskampaania ajal olnud tõusuteel…“

Postimehel ja konkureerival Delfil on üks hea ühine rokaküna – Politico. Sealt saab teada kõike selle kohta, millest mõtles lahkunud Prigožin ja et Putin on rahvuskogu salaliige.

„Teine kandidaat, Monique Griseti, võttis sihikule kuulsa mustanahalise muusiku Gimsi, kirjutades 2022. aasta jaanuaris Facebookis, et Gims peaks „minema tagasi sinna, kust ta pärit on, ja viima kogu oma hõimu kaasa. Las ta läheb kitse lüpsma, see annab meile teistele puhkust,“ ahhetab Postimees.

Mul pole õrna aimugi, kes on Gims ja mis helisid ta tekitab, aga mul on värskelt meeles teise Prantsusmaal elava mustanahalise moosekandi Nick Conradi youtube’is ja FB-s avaldatud video „Pendez Les Blancs“ ehk eestikeeli „Pooge valgeid“. Selles videos piinatakse, lastakse maha ja puuakse valget meest, mustanahaline räppar aga deklameerib: „Minge lastesõime, tapke valgeid imikuid, püüdke nad kiiresti kinni, pooge üles vanemad.“

See Monique Griseti küll ei kutsunud üles kedagi tapma nahavärvi alusel, ja veel koos lastega. Postimees aga oma uues priithõbemäelikus kvaliteedis selliseid pisiasju ei maini.

Te võite ka edasi Isamaa stiilis vassida ja reeta eestlasi – kui eestlased maksavad Postimehele ja Delfile ning valivad sotse ja oravaid, siis on see eestlaste otsus ja mina ei sekku. Aga Postimehe vahendatud otsese vale vastu parempoolsete prantslaste väidetavast antisemitismist tooksin informatsiooni mitte Politicost, vaid otse kohapealt.

Gocha Beltadze, haritlane ja ajakirjanik Luksemburgist kirjutab:

„Peavoolumeedia valetab nagu alati. Kõik minu tuttavad ja juhuslikud kaasasõitjad, kes peavad ennast juutideks, on siin vasakpoolsete vastu. Peaaegu kogu Prantsusmaa juudi kogukond hääletab Marine Le Peni poolt, sest hääl trotskistide ja JeanLuc Mélenchoni poolt – see on hääl islami džihadi, hamasi, sputniku ja juudipogrommide poolt. Ma pole Le Peni adept, kuid see on jultunud vale, nagu leiduks nende vahel holokausti eitajaid.“

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: erinevus jätkab rikastamist ka Venemaal – migrandid vägistasid teletähe otse Ostankino telekeskuse juures