Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEOD! Prantsusmaa valimised viisid massiliste vasakradikaalide rahutusteni

-
08.07.2024
© Scanpix

Vaatamata sellele, et vasakäärmuslik Uus Rahvarinne võitis Prantsusmaa valimiste teise vooru, puhkesid seal vasakradikaalide rahutused, kes olid juba ennast varasemalt valmis pannud Marine Le Peni võiduks.

Enne laupäevast teist hääletusvooru mobiliseeris valitsus 30 000 politseinikku, sealhulgas 5000 Pariisis, olles valmis vasakäärmuslaste rahutusteks parempoolsete edu korral.

Puhkenud rahutuste käigus filmiti Antifa radikaale tänavamööblit ja jalgrattaid süütamas, samuti tulistasid nad politseinike pihta ilutulestikke ja muid mürske. Meeleavaldajaid nähti lehvitamas Palestiina ja Antifa lippe.

Protestid ja rahutused on puhkenud ka Rennes’is, Lyonis, Marseille’s ja teistes linnades üle Prantsusmaa, vahendab Le Figaro.

Olenemata sotsialistide, radikaalsete keskkonnakaitsjate ja lauskommunistide vahelise liidu võidust näitasid vasakäärmuslased endiselt oma vägivaldset poolt ja ründasid politseid.

Kuigi Prantsusmaa president Emmanuel Macron oli avalikult teatanud, et nii parempoolsete kui ka vasakäärmusliku liidu poolt hääletamine toob Prantsusmaal kaasa kodusõja, tegi ta siiski koostööd vasakpoolsetega, et takistada Le Peni edu.

 

 

Allikas: Breitbart

 

LOE LISAKS: