Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jürgen Ligi saab taas rahandusministriks? Miskipärast meenuvad kohe rahapesuaastad…

-
19.07.2024
Jürgen Ligi teod rahapesuaegadest on siiani varjul.
© Erki Evestus

Reformierakonna pink on küll väga lühikeseks jäänud, kui rahandusministriks tahetakse panna mees, kes oli sellel ametipostil aegadel, mil Lääne pankade Eesti filiaalid pesid siinmail Vene raha. Ligi, kelle töömaile jääb järelvalve, kas ei märganud seda või…

BNS vahendab: “Jürgen Ligi saab uueks rahandusministriks, Yoko Alender kliimaministriks ja Erkki Keldo majandusministriks. Hanno Pevkur jätkab kaitseministrina, Heidy Purga kultuuriministrina ja Signe Riisalo sotsiaalkaitseministrina.”

Vikipeedia meenutab: “Jürgen Ligist sai Eesti rahandusminister 2009. aasta juunis. Rahvusvaheline majandusväljaanne Emerging Markets nimetas Jürgen Ligi areneva Euroopa 2010. aasta parimaks rahandusministriks.

Rahandusministrina juhatas Jürgen Ligi valitsuskomisjoni rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamist puudutavate küsimuste lahendamise koordineerimiseks. Selle komisjoni protokollid näitavad, et komisjoni esimehena osales Ligi 18 koosolekust vaid kahel. Hiljem on selgunud, et Danske Eesti üksusest liikus perioodil 2007–2015 läbi enam kui 200 miljardit eurot hämarat raha.”

Irvhambad juba küsivad, et kas Jürgen Ligi hakkab Swedbankist ja Danskest võetavate Vene rahadega eelarveauke lappima? Meenutatakse ka seda, kuidas Martin Helme algatatud sammud rahapesuskandaali uurimiseks leidsid kõige ägedamat vastuseisu just Ligilt.

Ligi on olnud ka kaitseminister ja just tema ajal kaotati sõjaväeluure – ning selline mees hakkab nüüdses julgeolekuolukorras taas ministriks? Ja ei maksa rääkidagi sellest, millise närvipuntrana on ta ennast Riigikogu komisjonides näidanud.

Vaene Eesti rahandus ja majandus… aga ehk vajavad uued “starklogisticsid” asjatundja nõu, kuidas Vene-suunalist äritegevust arendada?

Yoko Alenderi näol saab kliimaministeeriumi etteotsa ideeline rohepööraja ning Erki Keldost saab majandusministrina tõenäoliselt samasugune anekdoot, mis oli Mart Võrklaev rahandusministri ametis.

Uued Uudised

Kommentaar sotsiaalmeediast:

“Vaevalt, et viimasel ajal paremat uudist peavoolust tulnud üldse ongi. Jürgen Ligist saab kraanikau… (vabandust) rahandusminister!
Ilmselt saab nüüd kõik “investorid” Eestisse tagasi, kes siin ka rahapesuajal toimetasid.
Lõpuks saame kõik kergendunult ohates tunnistada, et õnn on õuel ja isegi peenhäälestama enam ei pea.
Täna õhtul tuleb küll uue valitsuse toetuseks telefonilampi aknalaual lehvitada ja kui kellegil lapsseksirobotit on, võib ta seda natukene jalgadega peksta.
Jah… just sellist Eestit me tahtsimegi!”