Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Biden peab Hiina uiguuride represseerimist lihtsalt erinevate kultuurinormide kokkupõrkeks

-
22.02.2021
Vasakpoolse Ameerika ja kommunistliku Hiina sõprus. (Foto: Scanpix)

USA president Joe Biden on asunud Hiinat kaitsma süüdistuste eest uiguuri vähemuse massirepresseerimises.

CNN edastab: “Joe Biden on China’s human rights violations: “culturally there are different norms””. Või nagu vahendab Objektiiv: Bideni sõnul “ei hakka ma midagi ütlema selle vastu … mida ta [Hiina juht Xi Jinping] teeb uiguuridega. Seejärel ta rõhutas, et “ta [Xi] saab sellega hakkama” selgitades, et “seal on kultuuriliselt erinevad normid”, kuidas inimesi peaks kohtlema.

Seda saab vaadata YouTubes: Joe Biden On China’s Human Rights Violations: “Culturally There Are Different Norms”

AFP uudis: Xinjiangi ja Tiibeti etniliste vähemuste kohtlemine on “särav näide” Hiina edusammudest inimõiguste alal, ütles esmaspäeval Hiina välisminister Wang Yi.

Inimõiguslaste hinnangul on vähemalt miljon uiguuri ja teiste, peamiselt moslemivähemuste esindajat saadetud Hiina loodeosas asuvas Xinjiangi piirkonnas laagritesse, samuti süüdistatakse Pekingit uiguuri naiste sundsteriliseerimises ja sunnitöös.

Peking eitas esmalt laagrite olemasolu, kuid hakkas neid hiljem nimetama kutseõppekeskusteks, mille eesmärk on islamiäärmusluse vähendamine regioonis.

“Piirkonnad, kus elavad etnilised vähemused, nagu näiteks Xinjiang ja Tiibet, on Hiina inimõigusalaste edusammude särav näide,” ütles Wang Pekingis USA-Hiina suhete foorumil.

Uus vasakpoolne Ameerika on seega asunud Hiinat õigustama – kusjuures kavatseb sealne kommunistlik režiim hakata maha suruma ka vähemuste, sealhulgas tiibetlaste, uiguuride ja mongolite rahvuskeeli, kehtestades hiina keele ülemvõimu.

Loe ka Peaministriks saanud Kaja Kallas unustas kohe uiguuride kannatused Hiinas