Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ideoloogiline paavst Franciscus külastab Lähis-Ida kristlasi liiga hilja

-
07.03.2021
Paavst Iraagis. (Foto: Scanpix)

Seitse aastat Pühal Toolil istunud paavst Franciscus pesi sel ajal Euroopasse tulnud migrantide jalgu, kui Islamiriigi pühasõdalased Iraagi ja Süüria kristlasi veristasid – nüüd, mil sealne kristlik kogukond on ära vaevatud, leidis vasakliberaalne Püha Isa tee nende juurde.

Paavst Franciscus maandus pühapäeval Põhja-Iraagis, et külastada oma ajaloolisel Iraagi-visiidil sealset kristlaste kogukonda, kellele on osaks saanud džihadistlik tagakiusamine, kirjutab BNS.

Paavsti paljureklaamitud visiit Lähis-Idasse on variserlik, sest ta ei ole kunagi üritanudki tõhusalt kaitsta sealseid kristlasi – samas aga on ta teatanud, et pagulaste (kellest suurem osa on moslemid) “õigused” olevat kõrgemal riikide seadusandlusest.

Kogu Euroopa on usu pärast taga kiusatud kristlasi alati vaadanud üldises pildis koos teiste sõjapõgenikega – nende kristlikku tausta, mis ühendab neid kristliku Euroopaga, pole kunagi oluliseks peetud. Rootsi ja Suurbritannia on seejuures keeldunud eraldi kristlasi päästmast, väites, et kõigil põgenikel on ühine saatus.

Euroopas on vaid üks poliitiline liider, kes on oma riigi eesmärgiks seadnud kristliku ruumi kaitsmise ja selleks on Ungari peaminister Viktor Orban. Kes võtaks kaitsta kristlust?

Vägagi ilmalikke ja ideoloogilisi asju ajava paavsti eesmärgiks on pigem mingi kokkulepe moslemi usuliidritega. Iraagi šiiade juht suurajatolla Ali al-Sistani võttis laupäeval Najafis vastu maailma katoliiklaste juhi paavst Franciscuse, vahendab BNS. 90-aastane Sistani ei pea tavaliselt kohtumisi, kuid ta tegi 84-aastasele paavst Franciscusele erandi.

Vatikani kinnitusel tänas Franciscus Sistanit ja šiiausulist rahvast, et nad on nõrgemate ja tagakiusatute kaitseks välja astunud. Tegu on üsnagi rumala väitega, sest kuigi islamiterrorismi taga on valdavalt sunniitlik islam, ei ole ka šii-iidid sugugi rahumeelsed olnud.

Iraagi kristlaskond ulatus enne 2003. aastat, mil USA alustas sissetungi Saddam Husseini võimult kukutamiseks, 1,5 miljoni inimeseni. Praegu on Iraagi umbes 40 miljoni elaniku hulgas järel 400 000 kristlast. Paavst ei teinud nende kaitseks midagi.

Rooma paavst edendab tänases maailmas pigem ilmalikku vasakliberaalset ideoloogiat, mis meenutab varisere Jeesuse aegadest.