Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister rahvaasemikule: ma näen rõõmuga, et teie olete hästi puhanud ja oma endises kurjuses täiega tagasi

-
15.09.2021
Kaja Kallas asjalikkusega ei hiilga.
© Uued Uudised

Just nii vastas peaminister Kaja Kallas EKRE Riigikogu saadikule Helle-Moonika Helmele – nagu näha ei ole valitsusjuhile mõjunud president Kaljulaidi soovitus istungjärgu avamisel, et parlamendi seinte vahel oldaks soliidsed.

Helle-Moonika Helme juhtis peaministri tähelepanu tolle väitele, nagu oleks vaktsineerimata inimesed inimesed süüdi koroonasurmades. “Lugupeetud peaminister! Oma eelmistes vastustes te väga selgelt ütlesite, et vaktsineerimata inimesed on süüdi selles, kui kui inimesed peavad surema. Ehk siis sõna otseses mõttes te vihjasite, et nad võivad olla või nad on potentsiaalsed mõrvarid. Esiteks on see väga inetu sildistamine…”

Peaminister vastas: “Aitäh! Ma saan aru, et Riigikogu liikmetel küll puhkust ei ole, aga ma näen rõõmuga, et teie olete hästi puhanud ja oma endises kurjuses täiega tagasi. Tõde teid väga palju muidugi ei seo ja te panete mulle suhu sõnu, mida ma ei ole öelnud. /…/ Nüüd, tulles selle hooldekodu juhtumi juurde, siis fakt on see, et oli hooldustöötaja, kes oli vaktsineerimata. Fakt on see, et temal oli COVID-19 viirus, ja fakt on see, et ta tõi selle viiruse sinna hooldekodusse, ja fakt on see, et tänu sellele, et nakatusid 18 inimest, nendest kolm surid. Need on need faktid ja nendele faktidele tuleb otsa vaadata täpselt nii, nagu need faktid on.”

Vaidlus selle üle, kes on koroonasurmades süüdi, on üks teema, teine aga on peaministri sõnakasutus, kes nimetas Riigikogu saadikut kurjuse kehastuseks. See pani nördinult sõna võtma ka saadikud Kalle Grünthali ja Henn Põlluaasa.

“Aitäh, austatud Riigikogu esimees! Mind paneb väga imestama see, kui peaminister tuleb Riigikogu ette Riigikogu liikmete küsimustele vastama ja selle asemel et vastata, tõepoolest alustab oma sõnavõttu inetuste ja süüdistustega, tembeldades Riigikogu liikmeid kurjuse kehastuseks jne, et nad on jälle oma endises kurjuses tagasi. Kas te peate seda kohaseks ja viisakaks, ja võimalikuks, et peaminister sellisel kombel suhtub Riigikokku ja Riigikogu liikmetesse?” protesteeris Henn Põlluaas.

Kui Helle-Moonika Helme alustas oma juttu sõnadega “Lugupeetud peaminister!”, siis Kaja Kallas läks pärast sõna “Aitäh!” kohe üle solvamistele.

Vaktsiinivalede uskumisel on kurvad tagajärjed – ühes hooldekodus juhtunu põhjal