Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liina Kersna, astu tagasi! Tegelikult Riigikogu sind ei usalda!

-
17.06.2022
Liina Kersna

Tehniliselt pääses Reformierakonna “nunnuminister” ja peavoolumeedia lemmiklaps Liina Kersna neljapäeval Riigikogus toimunud umbusaldusavaldusest puhta nahaga, kuid tegelikult tal enamiku rahvasaadikute usaldus puudub.

Kersna umbusaldamise poolt oli neljapäeval 39 Riigikogu saadikut ja vastu 33. Ehkki poolthääli oli rohkem, oleks umbusaldamiseks olnud tarvis vähemalt 51 ehk enam kui poolte Riigikogu saadikute hääli.

Kersna jäi ametisse, sest enamik Isamaa saadikuid, kes tegelikult on Kersnat korruptsioonihõnguliste riigihangete eest teravalt kritiseerinud, jättis hääletamata. Ent nad jätsid hääletamata ainult poliit-tehnoloogilistel kaalutlustel, sest peavad praegu Reformierakonnaga koalitsiooniläbirääkimisi. (Miks tahab Isamaa minna valitsusliitu Eesti kõige korrumpeerunuma erakonnaga, on muidugi iseküsimus…)

Samas ütles Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder, et Kersna ei peaks haridusministrina jätkamata. Sama seisukohta on avalikult väljendanud erakonna peasekretär Priit Sibul ja juhatuse liige Riina Solman.

Kokkuvõttes, Liina Kersnal sisuliselt puudub parlamendi usaldus. Igas teises lääneliku poliitilise kultuuriga riigis astuks minister sellises olukorras ise tagasi. Liina Kersna, näidake oma käitumisega, et Eesti on lääne-, mitte idariik.

 

LOE LISAKS

Riigikogu avaldab Reformierakonna haridus- ja teadusminister Liina Kersnale umbusaldust

Martin Helme: “Reformierakond on pättide partei. Riigivõim on neile vajalik selle jaoks, et kantida maksumaksja raha omadele.”

„Proua minister! Teid kuulates tekib küsimus, kas mõni reformierakondlane vahel tõtt ka räägib.“