Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Aivo Mäesalu: mõned mõtted riigipalgaliste teemal transpordiametiga seoses

-
18.07.2022
Nii nad väidavad.
© Transpordiamet

See et Maantee-/Transpordiameti väline kuvand on pehmelt ütelda korruptiivne, seda teab EVs vast pea igaüks. Aeg-ajalt sealsed „panustajad” küll üritavad endale positiivset kuvandit luua ja võtavad mõne sõiduõpetaja või tehnoülevaataja ära represseerida, aga see on ka tavaliselt kõik.

„Kõrgete lagedega kabinettide võimalikud suurkorruptandid” naudivad riigipalgaliste hüvesid ja ametkondlikku ringkaitset, tõenäoliselt mõnuga edasi. Viimane kaasus, mis uudiskünnise ületas ja kus jäi tahtmatult mulje, et Transpordiamet „riigisektori allhanget tellis”, oli suurärimees Grossi plaanitava kaubamaja kaasus. Pärast seda kui Grossi ja Transpordiameti „suusad risti läksid”, ei möödunud kuigi palju aega kui üks teine riigiamet, Grossi ettevõttes „üüratu rikkumise” avastas ja kohe 20 miljonit eurot trahvi tahtis teha.

Aga kui mõni riigipalgaline laseb kolme miljoni eest vajalikke medikamente ära rikneda või keegi teine koolilaste kiirtestidega riigi käest miljoneid „välja tinistab”, siis kaasust ei ole?

Miks selline „riigivaenulik kiunumine” siinkirjutajalt? Aga sellepärast, et olen kahjuks samuti huvitatud osapool ja saanud tunda Transpordiameti poolset riiklikku „hoolitsust”. Transpordiamet nimelt võttis minult võimaluse minu kinnistut sihipäraselt kasutada ja arvab, et see on igati normaalne, õigusriigile kohane käitumine.

Seoses ühe maakonnasisese vähese koormusega riigitee remondiga eemaldati minult võimalus oma kinnistule sõidukiga ligi pääseda. Järelepärimisele ja nõudele endine olukord taastada vastati, et antud kinnistule pole kunagi ligipääsu olnudki. Kuigi isegi praegusel hetkel on Maaameti kaardirakenduses selged mahasõidu jäljed kinnistule (ja isegi läbi minu kinnistu tagumistele kinnistutele) tuvastatavad.

Transpordiamet sedastas, et neid see ei huvita, et sellise „probleemiga” kodanikke olla Eestis tuhandeid ja see pole nende asi. Seega riigiamet sedastab, et riik teeb sihiteadlikult tuhandete leibkondade elu keeruliseks? Selline „hooliv” riigipoolne suhtumine siis.

Kui ma soovisin Transpordiameti poolt edasisi selgitusi ja vastuseid, algas kantseliitlik hämamine ja vassimine. Seletati miskist ÜRO teekonventsioonist ja ELi määrustest. Ja soovitati „abivalmilt” kohtusse pöörduda.

Ma olen suhteliselt kindel, et ÜROs on kõigil täiest suva, kui minu koduhoovi sissesõidu võimalus oleks säilinud. Nad suudavad seal isegi miljonite inimeste tapmisele suht stoilise rahuga vaadata, asi siis see üks mahasõit (või isegi kõik need väidetavad tuhandete eestlaste mahasõidud) siis ära ei ole?

Nüüd oleme oma „meeldiva” kirjavahetusega igatahes niikaugel, et oma viimases kirjas saatis Transpordiameti juhtivspetsialist, mind suht otse “pikalt” ja andis mõista, et nad ei vasta enam ühelegi minu küsimusele. Loomulikult saatsin ma uue teabenõude ja üritan oma kaasust edasi ajada.

Teatavasti on ju iga moraalse kodaniku kohus mitte lasta tekkida olukorral, kus riigipalgalised „parasiidid, ennast oma mittemidagitegemise mugavustsoonis” mugavalt tunnevad. Me ei ole neid sinna ju mõnulema palganud.

Aga need kaasused on pagana hea näide,  kuidas see vandenõuteoreetikute poolt paljuräägitud nn. süvariik” tegelikult reaalsuses toimib. Pole vaja miskeid „satanistlike ülirikkaid või Davosi reptiile”. Piisab intellektuaalselt küündimatutest, moraalselt laostunud, korrumpeerunud ja pugejalikest riigiametnikest. Ja ongi kõik, rohkem polegi vaja.

Kui on vaja kinni mätsida euroametnikust roolijoodiku kaasus, pigistada seaduse koha pealt silm kinni, et korrumpeerunud prokurör (kes võibolla on ka kapo võimaliku uue peadirektori kaasa. Vot selliseid kaitsepolitseinikuid olla meie riigis?) eripensionist ilma ei jääks, siis on meie riigis kõik võimalik.

Aga netomaksumaksja poolt esitatud küsimus või teabenõue, mis „parasiiti” tööd tegema sunniks või seaks kahtluse alla tema varasemad otsused, suunatakse elegantse liigutusega prügiurni. Kui kodanik küsib, et miks riik tema kodutee ära võttis, siis vastab selline tegelane riigi nimel „ära mölise”. Ja ainus  muu tagasiside, mida sa selliste „organismide” käest saad, on seosetu ja kantseliitlik lämin.

Kui sa siis kuuled, kuidas kaitseväe juhataja peab vajalikuks sedastada, et tubli oleks olla sellise „osariigi” patrioot, siis ei oskagi nagu seisukohta võtta. Kuidas saaks moraalne ja väärikas inimene olla lojaalne pättidele?

Selline „õigusriik” siis see nn. Eesti Vabariik.

PS! Sai antud arvamusartikli kohta ka Transpordiametilt seisukohta küsitud. Neil ei olnud mitte midagi kommenteerida. Eks järeldused teeb igaüks ise.

Aivo Mäesalu