Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

15% ameeriklastel diagnoositi pärast Covid-19 vastu vaktsineerimist uus terviseprobleem

-
08.08.2022
Vaktsiin
© Scanpix

Sügisese viiruste hooaja lähenedes on hakatud ka Eestis uuesti aktiivsemalt rääkima Covid-19 vastu vaktsineerimise vajadusest (või nn tõhustusdoosist). Ameerika Ühendriikides on aga üha suurem hulk inimesi hakanud kahetsema, et nad end üldse koroona vastu vaktsineerisid.

Hiljuti läbiviidud küsitluse järgi kahetseb 10% vaktsineeritutest oma vaktsineerimisotsust ja 15% täiskasvanutest vastas, et neil diagnoositi paar nädalat või kuud pärast esimese doosi saamist uus terviseprobleem, vahendab Townhall.

„Tõsiasi, et haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse (CDC) andmetel on enam kui 232 miljonit ameeriklast vanuses 18-65 lasknud end vaktsineerida Covid-19 vastu vähemalt ühe doosiga ja et 15 protsendil küsitletutest on diagnoositud mõni uus terviseprobleem, on muret tekitav ja vajab edasist uurimist,“ ütles küsitluse tellinud ühenduse Children’s Health Defence (CHD) tegevjuht Laura Bono.

Peamiste probleemidena toodi välja trombe, menstruaaltsükli häireid, südamerabandust, insulti, kopsutrombe ja maksakahjustusi. 10 protsenti nimetatud probleemidest olid tõsised.

Bono arvates oleksid osariikide valitsused pidanud ameeriklasi hoiatama, et mRNA vaktsiinitehnoloogia on uus ning et puuduvad pikaajalised uurimisandmed selle kohta, kuidas mõjutavad sedalaadi preparaadid inimese tervist pikemas perspektiivis.

Ehkki vaktsiinidega seotud probleeme on püütud hoolikalt vaiba alla pühkida, ilmub viimasel ajal siiski ka peavoolumeedias kriitilisi artikleid. Juunis hoiatasid California ülikooli (UCLA) Geffeni meditsiinikooli doktor Joseph Lapado ja Yale’i ülikooli rahvatervise kooli doktor Harvey Rich Wall Street Journalis Covid-19 vaktsiinide kõrvalmõjude ning tõsiste kaasnevate terviseriskide eest.

Isegi USA riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi direktor Anthony Faucit tunnistas hiljuti, et vaktsiinid võivad tekitada menstruaaltsükli häireid, mainides siiski, et tegemist on „ajutise“ probleemiga, mida tuleb lähemalt uurida.

Valitsuskriitiline Epoch Times kirjutas aga mais, et haiglatesse jõuab ootamatult palju patsiente südamelihasepõletikuga. Ühtlasi märgiti artiklis, et ehkki ajakirjanduses räägitakse peamiselt vaktsiinide tekitatud trombidest, on müokardiit siiski sagedasem tüsistus.

 

LOE LISAKS

Joe Bideni administratsiooni pandeemiaekspert Anthony Fauci on seotud nn superviiruste aretamisega Hiinas