Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Lugeja: tähtsad “kolumnistid” meenutavad 1949. aastat ja erikomisjone vallamaja laua taga

-
24.08.2022
Pandeemia ajal nägid inimesed ära ka sellise riikliku survestamise.
© UU

Kui Postimehe “kolumnist” Oliver Lomp koputajast üleaedse eest hoiatas, ei osanud ta ilmselt arvatagi, et teda ennast võidetakse vihkava teksti pärast üleaedseks pidada. Lugejad aga on just seda meelt.

“Ajalehtedes avaldatud kirjutiste autorid on end hakanud kaunistama edevate tiitlitega. Keegi Lombi nimeline härrake arvab end tähtsaks kolumnistiks, kel õigus eesti rahvale õpetussõnu jagada. Vihast sõnavahtu valab see isend täie mõnuga.

Tuleb nii tuttav ette, ega see aasta 1949 nii kaugele jäägi. Siis istusid vallamajades erikomisjoni laua taga ka omaarust tähtsad mehikesed õigusega jagada rahvast õigeteks ja valedeks. Nimekirja kanti need isendid, kes polnud suutnud sotsialistlikku modernsesse maailmasse sisse elada, kulaklik kontinent, kes sotsialistliku modernse masina hammasrattaid ummistama kippus. Et sotsialismi modernsed ideed juurduda saaks, tuli nn segav praht Siberisse ümberkasvatamisele saata.

Nali naljaks, aga minul kipub uute arengute süvenemisel hirm peale. Kas uus rahva puhastus on tulemas? Kas valitsev klikk on võtnud plaaniks sõklad teradest välja sorteerida? Et keegi ei julgeks kobiseda ülejõu käivate hindade üle?

Mis meid ootab homme? Kas äkki minugi ukse taha ei ilmu keegi härrasmees mingi aparaadiga uurima minu kolbas toimuvat? Või on veel aega sellelt teelt kõrvale pöörata?”

Vello Raja