Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Maaleht ja Maahommik kipuvad muutuma ideoloogiate ja lillelaste mängumaaks

-
01.09.2022
Maasaadete vaatajad tahavad, et neis oleks rohkem ehtsat maaelu murede ja rõõmudega.
© Uued Uudised

Üha enam arvavad maainimesed, et Maaleht ei ole enam nende leht ja ka telepurgist tuleb tõsiste maateemade asemel ninnu-nännutamist.

Eriti suured etteheited on Maalehele, kes Ekspress Meedia all on märgatavalt ideoloogilisemaks muutunud ja maarahva tegelikest muredest kaugenenud – nii sarjatakse seal Ungarit ja edastatakse homoagendat.

Kolumnist Ivan Makarov kirjutab talle omases satiirivõtmes: “No ja kuidas sa märkad, kui neetud konservatiivsed maainimesed tellivad põhiliselt oma maakonnalehte ja veel ka Maalehte? Nii tuligi Maaleht muuta Trooja homohobuseks ja lükata see koos kogu rõvetseva killavooriga iga matsi koduõue. Seepärast on linnavurlede tehtav leht muudetud mingiks homoagenda Pravdaks. Eriti viimasel ajal on seal ilmunud nii palju omasooiharust pealesuruvaid lugusid, et kui see mõjuks ka põllumajandusloomadele, siis ei saaks me enam ei piima ega vasikaid. Ka hakkas Maaleht ründama teisi konservatiivsema elulaadiga rahvusriike nagu näiteks Ungari.”

Nüüd kirjutab ERR: “3. septembril ETV ekraanile naasev “Maahommik” alustab sel sügisel uue saatejuhiga, kelleks on Kerli Dello.” Uus saatejuht edastab oma nägemuse: ta soovib vaatajateni tuua lugusid inimestest, kes ise oma kätega midagi loovad. “Ehitavad, teevad puutööd, annavad vanadele asjadele uusi elusid,” tõi ta näite. “Eestis sõites näed väga palju ajahambast puretud imelisi vanu taluhäärbereid. Ma tahaksin kuulda nende majade ja inimeste lugusid, sest ma ise olen puidu, moodsa ehituse, vana restaureerimise ja tööriistadega suur sõber.”

Selle peale kirjutab üks inimene sotsiaalmeedias: “Oleme ausad, ma olen ammu juba seda ranti tahtnud siia panna. Maahommik oli mu parim eskapism pühapäeviti. Kuskil on teistsugune elu, põllumehed, kes päriselt oskavad kartulit kasvatada ja kellel on päriselt lehmad ja suudavad näiteks piimast juustu teha ja see on nagu päriselt maatöö ja saab rääkida inimeste toimetulekust.

Aga … Kalamaja hipsterid, pärimusmärsi lohistajad ja heljuvad hingeolevused, kes korjavad kevadel naati ja panevad talvel sammalt mütsi alla, elevad rahata ja ehitavad lõõtspilliga talgu korras peldikut, on selle saate varastanud ja teinud asja tavamõistusliku (versus eriliselt tunnetava väljavalitud mõistusega) inimese jaoks talumatuks.

Kallis Kerli Dello, palun ära tee saateid lillelistest haldjatest, kes on linnamelust maale kolinud ja nüüd punuvad orasheinast padja, mille sisse panevad kõik maailma head soovid, ning siis panevad oma lapsele kastepärlitest kooritud mähkmed ja kelle maja kütab talvel hingesoojus ja tantsulaagri kuumad leegid. Või kes teevad näpumaalilaagreid koos eneseleidmise teekonna, vaimse juhi soojade õpetussõnade ja pärimusmuusika kõikehaarava ühtemeelsusega.

Mul on hirm juba selle ees, mida Maahommiku seltskond ette kujutab selle oma kätega millegi tegemise all. Palun tooge tagasi minu lootus, et kuskil on teisiti kui kontoris sooja auru ajamine ja väga keeruliste pühapäevahommikute jaoks vajalik eskapism, kus maal on maanaised ja maamehed, kes kasvatavad porgandit ja kaali ja külvavad muud kraami ka põllule ja kasvatavad loomi, kolistavad kombaini ja traktoriga tööd rügada ja hoiavad maa elus. Palun – tehke hingehaldjatele ja Kalamaja hipsteritele ja Viljandi märsilohistajatele mingi teine saade.”